Platformă de intermediere a cercetărilor în combaterea Covid-19

Date:

Peste 150 de parteneri europeni din mediul academic, cercetare, mediul de afaceri, servicii de sănătate se reunesc pe nou creata platformă de colaborare pentru combaterea pandemiei Covid-19, disponibilă pe site-ul EIT Health, reprezentând unul dintre cele mai mari parteneriate public-privat europene în domeniul inovației  sănătății. Cei interesați au posibilitatea să posteze o ofertă sau să lanseze o solicitare, iar EIT Health facilitează găsirea de parteneri în Europa.

Dr. Ion-Gheorghe Petrovai (foto), director de proiect EIT Health RIS Hub la FreshBlood HealthTech subliniază:„Inițiativa EIT Health a fost necesară pentru a găsi și a partaja transfrontalier resursele cu potențial impact pozitiv în criza COVID-19. Suntem cu toții foarte motivați pentru a sprijini sistemul de asistență medicală cu ajutorul inovatorilor locali, al start-up-urilor, al mediului academic și al industriei de sanatate”.

Balázs Fürjes, director general al EIT Health InnoStars, partea rețelei EITHealth care se concentrează asupra regiunilor din Europa Centrală, de Est și de Sud: „EIT Health folosește puterea acestei impresionante rețele pentru a găsi soluții transfrontaliere și produse pentru a sprijini lupta împotriva acestei pandemii. Echipele regionale pun la dispoziție fiecare solicitare și ofertă și încearcă să găsească legăturile necesare în UE. În regiunile in care vorbim de inovație moderată din Europa Centrală, de Est și de Sud, oferim, în plus, consiliere sau finanțare pentru inițiativele selectate”.

Între primii solicitanți, cu lucrările lor, se află: Centrul de Inovare DEX, EIT Health RIS Hub din Republica Cehă – un ventilator mecanic care poate fi construit fără licență din piese cu ajutorul unei imprimante 3D; Takis, start-up din Italia, unul dintre câștigătorii EIT Health 2019 European Health Catapult –  testarea a patru vaccinuri pe bază de proteine „spike” pentru Covid-19.

Dintre oferte se remarcă: Oxipit, start-up care analizează automat imagini medicale – un model AI de diagnosticare pe baza radiografiei toracice pentru spitalele care se confruntă cu deficit de radiologi; Delox – un dispozitiv eficient pentru decontaminare biologică; PatchAI din Italia – o aplicație pentru prevenirea contaminarii și monitorizarea populației generale pentru Covid-19; SoftMining – o aplicație pentru evaluarea riscului de transmitere a virusului.

Proiecte în combaterea pandemiei Covid-19 susținute prin comunitatea EIT Health: studenți la masterat, Universitatea Tehnologică din Delft – inițiativa pentru ventilatoare mecanice simple și relativ ieftine, măști chirurgicale refolosibile; Celon Pharma, Polonia –program terapeutic strategic asupra Covid-19, în a cărui prima etapă vor fi testate și aprobate terapiile existente și combinațiile acestora; SensDX din Polonia – acțiuni comune pentru a dezvolta un test de diagnostic ultrarapid pentru Covid-19; startup-ul Mindflow din cadrul Institutului „Pedro Nunes” din Portugalia – joc educativ despre coronavirus pentru a oferi informații verificate și credibile despre pandemie și pentru a reduce panica.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...