Economia românească a rămas neschimbată în primul trimestru

Date:

Marea majoritate a statelor membre UE au înregistrat o creștere economică în primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, excepție făcând România, a cărei economie a stagnat, și Estonia, care a înregistrat o ușoară contracție (minus 0,1%), arată datele publicate joi de Eurostat.

De asemenea, atât în Uniunea Europeană cât și în zona euro, Produsul Intern Brut a înregistrat un avans de 0,4% în primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, potrivit Agerpres. În rândul statelor membre, cel mai puternic ritm de creștere de la un trimestru la altul s-a înregistrat în Polonia și Letonia (ambele cu un avans de 1,6%), urmate de Finlanda și Ungaria (ambele cu un avans de 1,2%).

Totodată, în România, Produsul Intern Brut a stagnat în primul trimestru al acestui an comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, după un avans de 0,3% în trimestrul patru 2017 comparativ cu trimestru trei 2017 și un avans de 2,2% în trimestrul trei 2017 comparativ cu trimestrul al doilea, conform sursei amintite.

Eurostat subliniază, însă, că datele comunicate joi ar putea fi revizuite într-o nouă estimare care ar urma să fie dată publicității în data de 20 iulie 2018.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)