Fonduri europene în Bucureşti-Ilfov: azi, comparativ cu 2011

Date:

Conferinţa Regio „Politica de coeziune – Valori europene, naționale și locale”, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) în Aula Magna a Palatului Patriarhiei Române, a oferit inclusiv prilejul unei comparaţii în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene între momentul actual din Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 şi momentul echivalent din POR 2017-2013, adică la aproximativ câte cinci ani de la lansarea fiecărui program.

Pentru justeţea comparaţiei, sunt de luat în considerare axele pe care s-au acordat fonduri în ambele perioade; axa pentru dezvoltarea mediului de afaceri nu mai există în actuala perioadă. Rezultă că în actualul exerciţiu financiar, în noiembrie 2018, sunt semnate 104 contracte, în valoare de 995,89 milioane lei, pe când în 2011 pe vremea aceasta, pe axele active şi atunci, erau semnate 41 de contracte, în valoare de 718,91 milioane lei.

Inclusiv cu axa pentru mediul de afaceri, în noiembrie 2011 erau semnate 188 de contracte, în valoare de 894,59 milioane lei.

În noiembrie 2018, numărul şi valorile contractelor pe axele accesabile în prezent sunt: Axa 3 Creşterea eficienţei energetice – semnate 94 de contracte, 862,92 milioane lei solicitaţi; Axa 5 Monumente istorice şi regenerare urbană – semnate 9 contracte, 110,24 milioane lei solicitaţi; Axa 6 Infrastructură rutieră – un proiect în evaluare; Axa 9 Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunităţii – nu a fost lansată; Axa 10 Infrastructură educaţională – semnat un contract, 22,73 milioane lei solicitaţi.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...