Între frenezie și promisiune sfărâmată

Date:

Interviu cu Valentin Socaci – CEO CryptoCoin Pro

De ce Cryptocoin România?
CryptoCoin a apărut pe piața din România la sfârșitul anului 2017, în ultimul trimestru, începând din octombrie, deci practic am prins ultima fază a acestei creșteri, ținând cont că în decembrie Bitcoin a ajuns la 20 000. Am sesizat această creștere și, într-adevăr, piața ne-a lăsat să ne dezvoltăm și am acaparat în România. Am simțit foarte bine această creștere. Numărul de clienți înregistrați și acest boom în media al bitcoin-ului, asta am încercat noi: să mergem pe acest val.

S-a vorbit foarte mult despre Bitcoin ca fiind o soluție extraordinară de a face bani, de multiplica bani la o cotă mare de câștig.
Da, într-adevăr. Bitcoin-ul se vrea să înlocuiască moneda în sine. Investițiile și creșterea enormă pe care a avut-o în 2017 au adus beneficii multora care au investit în această monedă, ținând cont că a crescut de douăzeci de ori în anul 2017 și, din punct de vedere al investiției, de 4. La începutul apariției Bitcoin-ului toată lumea care a investit a avut de câștigat. S-a și pierdut, în mod normal, pentru că a avut fluctuații destul de mari

Fluctuații foarte mari, pierdere de peste 50% , de la douăzeci de mii la circa 6 mii într-un interval de timp foarte scurt. A adus și pierderi fabuloase celor care au considerat că investiția în Bitcoin merită făcută.
Da, dar trebuie să ne aducem aminte că, la începutul fiecărui an, Bitcoin, piața cryptomonedelor au întotdeauna o scădere în ianuarie februarie. În anii trecuți, dacă ne uităm, este o retragere spre zone mai joase ale prețului.

De ce?
N-aș putea să vă spun sigur. Ca părere proprie, oamenii care au investit pe parcursul anului și au fost pe valul creșterii la începutul anului următor au ieșit, au început să scoată investițiile ca să simtă și ei o creștere.

Cum vezi piața din moment ce pleacă dintr-un start cu frâna de mână trasă?
Nu aș putea să zic exact ce o să se întâmple cu piața, dar ținând cont că la începutul anului a scăzut, cum s-a întâmplat și în anii trecuți, ar putea să fie o oportunitate foarte bună de investiție, dar să vedem ce o să ne arate. Sunt semne că într-adevăr încă mai scade. Putem să ne așteptăm la orice din partea Bitcoin-ului.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Investitorii români se așteaptă la randamente pozitive în 2023

Creșterile de pe piețele bursiere de la începutul anului...

Se prelungește pogramul IMM INVEST PLUS până la data de 31.12.2023.

  Comisia Europeană a aprobat notificarea Ministerului Finanțelor cu privire...

Românii se pot distra cu bani puțini: Stand Up Paddle pe lacul Siriu

În noul context macroeconomic veniturile pentru vacanțe și experiențe...

Peste 50 de miliarde de euro investiții străine în sectoare ale economiei românești în 2022

Olanda, Germania și Austria, în topul investitorilor străini...