Electromontaj Carpați S.A. Sibiu își consolidează poziția de partener strategic al Transelectrica în dezvoltarea infrastructurii energetice a României

Date:

Grampet Logistics, parte a GRAMPET Group și acționar majoritar al companiei Electromontaj Carpați S.A. Sibiu, anunță semnarea a două contracte cu CNTEE Transelectrica S.A., în urma adjudecării unor licitații publice, ce vizează modernizarea și extinderea infrastructurii de transport a energiei electrice din România. Cele două proiecte, în valoare totală de peste 142 milioane lei fără TVA, vizează stațiile Calafat și Ostrovu Mare, contribuind semnificativ la creșterea calității serviciului de transport al energiei electrice și la creșterea siguranței în deservirea utilizatorilor rețelei electrice de transport.

„Suntem mândri să vedem cum Electromontaj Carpați Sibiu, parte a grupului nostru, se dovedește a fi un partener de încredere în sectorul energetic. Prin câștigarea acestor contracte, demonstrează că este un jucător important în modernizarea infrastructurii energetice și confirmă direcția strategică a GRAMPET Group de a investi în infrastructura critică și de a susține dezvoltarea durabilă a economiei românești”, Gruia Stoica, fondator și președinte GRAMPET Group

Proiecte strategice pentru modernizarea infrastructurii energetice

Primul contract are o valoare de peste 65 milioane lei fără TVA și vizează modernizarea stației 220/110 kV Calafat. Aceasta are o importanță deosebită în zonă, fiind esențială pentru funcționarea rețelei energetice din sudul țării. 

Lucrările de modernizare au drept scop aducerea instalațiilor la un nivel de siguranță și fiabilitate corespunzător zonei din punct de vedere energetic prin utilizarea tehnicii actuale existente pe plan mondial. Proiectul implică livrarea de echipamente primare 110 kV și 220 kV, demontarea, demolarea stâlpilor și riglelor de beton, realizarea părții noi de construcție (suporți de aparataj) și instalarea echipamentului nou primar de 110 kV, 220 kV și secundar SCPPA și SCADA. Contractul prevede de asemenea, realizarea lucrărilor de proiectare PT/DE/AsBuilt pe faze de execuție și integrarea tuturor subsistemelor livrate și proiectate.

Cel de-al doilea contract, în valoare de peste 76 milioane lei fără TVA, are ca obiectiv principal construcția stației 220 kV Ostrovu Mare, în județul Mehedinți – o altă stație importantă care se racordează în CHE Porțile de Fier. Acesta include lucrări specifice de construcții, arhitectură, instalații, montaj echipamente tehnologice, precum și implementarea unui sistem integrat de comandă-control, protecție, automatizări și măsurare. Proiectul presupune livrarea completă a echipamentelor, instruirea personalului și asistență tehnică pentru punerea în funcțiune.

„Electromontaj Carpați își reconfirmă expertiza tehnică și capacitatea de execuție în proiecte strategice pentru sectorul energetic național. Fiecare contract reprezintă un angajament nou față de beneficiar, față de industrie, dar mai ales față de oameni”, Adrian Popescu, director general Electromontaj Carpați SA Sibiu

Investiții durabile în viitorul energiei

Cele două proiecte, derulate pe o perioadă de 24 de luni fiecare, reflectă un angajament pe termen lung al companiei de a livra soluții de calitate și de a sprijini consolidarea securității energetice a României. Prin intermediul acestora, Electromontaj Carpați va contribui direct la stabilitatea alimentării cu energie pentru zeci de mii de consumatori, reducând riscurile de întreruperi și susținând creșterea economică a regiunilor vizate, facilitând în același timp tranziția către o infrastructură mai flexibilă și rezilientă. Investițiile în tehnologii moderne și soluții integrate reflectă angajamentul continuu al companiei și al grupului GRAMPET pentru excelență și inovare în sectorul energetic.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

NAI Romania: Evaluarea tuturor activelor statului ar mări ratingul de țară

Evaluarea completă și corectă a activelor deținute de statul...

Boston Consulting Group: Industria globală de asset management atinge un nivel record în 2024

Industria globală de asset management a crescut în 2024...

DN AGRAR: creștere de 27% a cifrei de afaceri și de 78% a profitului net în T1 2025

DN AGRAR Group a încheiat primul trimestru al anului...

Investiții în fondurile BT Asset Management folosind BT Pay 

Banca Transilvania anunță că „tot mai multe persoane economisesc...