Instrumente de finanţare pentru tinerii cercetători

Date:

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiintifică şi Inovare (ANCSI) a lansat competiţiile de proiecte de cercetare postdoctorală (PD) şi proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente (TE), destinate tinerilor cercetători, doctori în ştiinţe. Obiectivele majore ale celor două competiţii sunt creşterea numărului de tineri cercetători cu rezultate vizibile la nivel internaţional şi sustinerea acestora în cariera profesională.

Ambele instrumente de finanţare sunt oportunităţi pentru tinerii cercetători care doresc să îşi dezvolte o carieră profesională independentă în instituţii de cercetare din România, în vederea stimularii excelentei stiintifice in cercetarea româneasca. De asemenea, sunt forme de sprijin pentru crearea sau consolidarea propriei echipe de cercetare şi a unui program de cercetare independent.

Instrumentul de finanţare de tip PD oferă şanse suplimentare de a obţine poziţii profesionale stabile în unităţi cu profil din ţară. În sens mai larg, sunt urmărite promovarea cercetării fundamentale avansate, cu rezultate la standarde internationale şi creşterea numărului de cercetători cu normă întreagă finanţaţi prin proiecte de cercetare.

Instrumentul de finanţare de tip TE are ca obiective principale creşterea capacităţii tinerilor cercetători de a pune în practică programul propriu de cercetare, consolidarea masei critice de tineri cercetători necesare participării în proiecte interdisciplinare şi obţinerea de performanţă internaţională.

Durata ambelor tipuri de proiecte este de cel puţin un an şi de maximum doi ani.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

De zece ori, angajator de zece: JTI România

JTI este Top Employer (Angajator de Top) pentru al...

Ce trebuie să faci dacă ai primit o notificare de la ANAF cu privire la veniturile obținute din străinătate?

  Stela Andrei, Partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale,...