China încrezătoare să-și mențină comerțul exterior într-o sferă rezonabilă pentru anul 2022

Date:

China este convinsă că își va menține comerțul exterior într-o sferă rezonabilă pentru întregul an, aducând mai multe contribuții pentru stabilitatea economiei naționale, relatează Ministerul Comerțului al Chinei la data de 16 iunie.

Volumul total al exportului și importului a înregistrat o creștere de 9,6% în luna mai în comparație cu perioada asemănătoare a anului trecut, în timp ce în luna aprilie creșterea a fost doar 0.1%, realizând astfel un impuls de redresare.

Această redresare se realizează în măsură ce reluarea activității a firmelor de comerț exterior se desfășoară în mod coordonat iar măsurile pentru susținerea creșterii economice încep să-și iau efectul, spune Shu Jieting, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerțului într-o conferință de presă.

Remarcând că incertitudinile precum redresarea economică mondială fragilă și problemele legate de costuri, lanțurile de aprovizionare și logistică încă există, Shu spune că coordonarea eficientă a controlului epidemiei, a dezvoltării economice și sociale și a măsurilor de sprijin vor ajuta la propulsarea creșterii comerțului exterior.

Reducerea impozitelor și facilitarea comerțului aduse de acordurile de liber schimb vor juca un rol și mai important în promovarea comerțului exterior, spune Shu, menționând că China are un număr tot mai mare de parteneri cu acorduri de liber schimb.

Articol preluat de pe Xinhua: https://english.news.cn/20220616/d508d9b25098498999dfb1f8c6792707/c.html

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Piața modei de lux second-hand s-a triplat din 2020

Un studiu realizat de BCG și Vestiaire Collective constată...

Accace: Cât de simplu este procesul de înființare al unui SRL în România comparativ cu Republica Cehă, Ungaria sau Polonia  

Specialiștii Accace, una dintre principalele companii de consultanță de...