Admiterea la ASE la programele universitare de licență este în plină desfășurare!

Date:

 

Admiterea la Academia de Studii Economice din București la programele universitare de licență  este în plină desfășurare, cu un număr record de înscriși încă din prima zi. 

Cea mai bună universitate economică și de administrație publică din Europa de Sud-Est vine și  anul acesta cu una dintre cele mai  generoase oferte de școlarizare pentru  candidații săi – peste 7000 de locuri (aproape jumătate fiind finanțate de la  bugetul de stat) la 35 de programe  universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Cele 12 facultăți ale ASE, care scot la concurs locuri la programele universitare de licență sunt: Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată;  Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing; Relații Economice  Internaționale. 

Înscrierile au început luni, 4 iulie și se termină vineri, 8 iulie. Înscrierile se desfășoară online prin  încărcarea documentelor de concurs și plata taxei de înscriere pe platforma inscriere.ase.ro. 

Concursul de admitere iulie 2022 constă în:  

eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins) 

testul de competenţă lingvistică, susținut online de către candidaţii care optează pentru programe cu  predare în limbă străină și pentru programul Limbi moderne aplicate și nu au certificat de competență  lingvistică, recunoscut de ASE; 

media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat  (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).  

Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență, este de 120 de lei (include  două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele  universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul  opțiunilor (detalii despre candidații scutiţi de plata taxei de înscriere pe  https://admitere.ase.ro/licenta_2022). Taxa de înscriere se plătește preferabil online, prin intermediul  aplicației ASE, în cadrul procesului de înscriere sau prin transfer bancar. 

Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile  instituționale Admitere Licență 2022, Facebook, Grup oficial Admitere 2022, Instagram. 

ASE are pentru candidații săi, în toată această perioadă, un Call Center dedicat admiterii la  programele de licență, unde 15 studenți și consilieri ajută cu orice informații despre etapele  admiterii: înscrieri, pregătirea dosarului de concurs, confirmarea locului etc. Acesta este apelabil  la numerele 0213191900/01. La dispoziția candidaților se află și adresa de e-mail [email protected]

prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector

„Dragi candidați la programele noastre universitare de licență, vă invit, cu drag, să vă alăturați  comunității de peste 23 000 de studenți ai Academiei de Studii Economice din București, liderul  învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est. Eu însumi sunt mândru să fiu absolvent al acestei universități. Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, condițiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană poate constitui o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Statutul de absolvent al ASE asigură o foarte bună inserție pe piața muncii, o viață profesională de succes și o carieră frumoasă, pe care v-o doresc din plin! Succes, dragi  candidați!” prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector. 

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional în topuri de prestigiu, care își continuă trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher  Education University Impact Rankings 2022, ocupând locul 301-400 la nivel mondial și locul I în  România.  

ASE este cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform  QS World University Rankings by Subject 2022.  

Angajatorii apreciază foarte bine diploma de absolvent al ASE, care constituie garanția unui viitor  sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. O confirmă și influentul QS World University  Rankings – ASE este universitatea unde 86% dintre absolvenți își găsesc de lucru în domeniul  studiat în primele 6 luni de la terminarea facultății. Depinde de absolvenții ASE să aibă un viitor  sigur și bine plătit, toate condițiile sunt create. 

Studenții ASE beneficiază de peste 3400 de burse de performanță, de studiu şi sociale, cu valori  atractive, peste 550 de burse Erasmus, peste 3000 de locuri de practică și internshipuri la firme de  top. Pentru studenții din țară ASE pune la dispoziție 4000 de locuri în căminele proprii. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...