AUTO BIG oferă serviciul „achiziții la cheie” pe piața auto a mașinilor rulate

Date:

 

Industria auto este și va fi o componentă principală a economiei mondiale și locale.  Semiconductorii lipsesc, lanțurile de aprovizionare sunt perturbate, prețurile materiilor prime sunt în creștere. În tot acest context internațional, piața mașinilor puțin rulate este la mare căutare. AUTO BIG este un dealer multimarcă, prezent în showroom-urile din Iași și București din 2017, respectiv 2020, ce oferă „achiziții la cheie” pentru persoanele fizice și juridice în căutarea unei mașini puțin rulate.

Tudor Bighiu, fondator & Managing Partner AUTO BIG, a declarat: „Ne adaptăm continuu la cerințele pieței și ne punem în permanență în locul clientului, pentru ca acesta să își îndrepte resursele și  energia către activitatea lui zilnică, fără să consume timp în plus și cunoștințe suplimentare în aria noastră de expertiză. Astfel, a apărut conceptul de serviciu «achiziție la cheie» pe care îl oferim clienților noștri- consiliere permanentă în jurul alegerii mașinii ideale, verificare din punct de vedere tehnic și estetic, deplasare la dealer-ul autorizat din Europa de Vest, asigurare transport și înmatriculare definitivă odată ajunsă în țară. De asemenea, avem și facilitatea de finanțare adaptată oricărei nevoi. În acest mod, considerăm că nu mai reprezintă o grijă sau un stres în plus achiziția unui autoturism”.

De-a lungul anilor, AUTO BIG și-a construit prezența în ecosistemul auto pe promisiunea de implicare 100% făcută fiecărui client în procesul de alegere și cumpărare al unui vehicul verificat și cu istoricul certificat.

„Alegem să lucrăm aproape de antreprenorii din jurul nostru și să venim cu modelele de autovehicule necesare business-ului lor, cât și cu soluții de finanțare care să le susțină dezvoltarea pe termen mediu și lung. Punem fiecare client în prim plan, înțelegându-i nevoile ce țin de deplasările frecvente și conturând împreună imaginea mașinii care i se potrivește cel mai bine”, a declarat, la rândul său, CMO& Managing partner al AUTO BIG, Teodora Busurcă.  

În ceea ce privește evoluția pieței auto din ultimii ani, Tudor Bighiu este de părere că, această creștere fără precedent a pieței auto second hand se datorează oportunității paradoxale venite odată cu problemele legate de efectele pandemiei, lipsa semiconductorilor și de contextul actual internațional. „Criza economică ne obligă să fim mai prudenți cu finanțele, însă mașina nu mai este un lux, ci o necesitate. Astfel, o mașină puțin rulată poate oricând satisface și cele mai sofisticate cerințe, iar achiziția ei este imediată în comparație cu o mașină nouă, unde procesul de cumpărare poate dura luni de zile”, a concluzionat acesta.

O serie de fabrici din industria automobilelor au fost obligate să-și suspende activitatea ca urmare a opririi fluxului de piese și componente provenite din China. Între timp, deși liniile de producție au fost deschise în unele fabrici din industria automobilelor în China, efectul de domino al extinderii pandemiei de Coronavirus face ca redeschiderea activității în industria auto din Europa să rămână incertă, cu atât mai mult, cu cât furnizorii terți de varii componente (de exemplu, cabluri) și-au redus substanțial activitatea.

Dealerii care vor rezista pe piață și care pot avea succes sunt cei care se vor adapta condițiilor, elaborând noi strategii de vânzare. Este cert că una dintre cele mai importante schimbări, provocate de situația curentă, constă în simplificarea fără precedent a unor etape din procesul de cumpărare al unui autoturism prin digitalizare și oferirea unui serviciu de achiziție la cheie care îi conferă clientului reducerea timpului pierdut în acest sens. Astfel, noi deși ne-am mutat showroom-ul din București, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, nr. 6-8, în incinta Belvedere Residence, de cele mai multe ori, încheierea tranzacțiilor are loc în totalitate online”, a concluzionat fondatorul&Managing Partner AUTO BIG.

Anul 2021 s-a încheiat cu un total record pentru mașinile second-hand de pe plan intern. Această creștere a fost generată, în special, de criza de pe piața de mașini noi. Cumpărătorii din țară, care nu au acceptat termenele mari de livrare, au preferat să facă achiziții masive de pe piața de mașini rulate.

Pentru AUTO BIG, anul 2021 a adus câștiguri triple, pe fondul interesului crescut din partea clienților de a achiziționa rapid o mașină mai puțin rulată, într-un context internațional în care criza semiconductorilor se menține, iar efectele crizei pandemice încă se mai resimt.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...