În dezbarea Curții de Conturi, planificarea strategică a administrației publice

Date:

Curtea de Conturi a României a organizat o conferință internațională pe tema planificării strategice la nivelul administrației publice centrale, în cadrul proiectului „Extinderea sistemului de planificare strategică la nivelul ministerelor de resort-ll” (SIPOCA 612). Au fost prezentate exemple de bune practici de la nivelul Curții de Conturi Europene, al Curții de Conturi a Franței, precum și al Serviciului de Audit Intern din cadrul Comisiei Europene în ceea ce privește importanța sistemului de control intern în planificarea strategică și rolul acestora în procesul de elaborare și îmbunătățire a documentelor strategice prin recomandările lor. Obiectivul general al proiectului, al cărui beneficiar este Secretariatul General al Guvernului, îl reprezintă „sprijinirea a șapte ministere[1] în elaborarea planurilor strategice instituționale (PSI) și în corelarea acestora cu bugetul pe programe”.

Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României: „Ne dorim ca instituția noastră să devină mai prezentă în viața publică, mai aproape de entitățile auditate prin experiența și expertiza sa, pentru a oferi valoare adăugată în calitatea vieții cetățeanului. În drumul nostru spre reformă și modernizare avem nevoie de exercițiul colaborării cu cei mai buni și mai experimentați auditori la nivel internațional și, de aceea, astfel de întâlniri de lucru sunt cele mai bune prilejuri pentru a pune împreună experiența noastră în beneficiul tuturor”.

Prin intermediul proiectului a fost realizată o analiză panoramică privind planificarea strategică și legătura cu sistemul de control intern managerial pentru perioada 2015-2019, concluziile acesteia fiind prezentate în cadrul dezbaterilor.

La eveniment au participat Claudiu-Marinel Mureșan – președintele Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului României, Maria Gabriela Horga – vicepreședintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, Mircea Abrudean – secretar general adjunct al Guvernului, Gheorghe Zaman – membru corespondent al Academiei Române.


   [1]Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Culturii, Ministerul Energiei, Ministerul Economiei,   Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Valentin Ionescu (ISF): Rolul esențial al conectării tinerilor cu realitățile piețelor financiare nebancare

În cadrul Seminarului de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF şi Laboratorul Academic...

Valorile europene, celebrate în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Enescu

Într-o seară dedicată unității culturale europene și puterii muzicii...

Vulcan Value Centre găzduiește un eveniment dedicat siguranței rutiere

Pe 10 mai 2025, între orele 11:00 și 14:00,...

FoodIntelForum 2025: Business la cote înalte și oportunități valoroase

Cea de-a opta ediție a FoodIntelForum, eveniment reprezentativ pentru...