O nouă generație de lapte pe piața românească, pentru copii cu vârsta de peste 1 an

Date:

Compania Nestlé anunță „o inovație revoluționară – NAN 3 SUPREMEpro® – 6 HMO, acum cu 6 oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern”, confirmând astfel că „susține alăptarea naturală exclusivă în primele șase luni de viață ale copilului și continuarea acesteia cât mai mult timp posibil. Nestlé este alături de mamele din România cu copii cu vârsta de peste 1 an, oferind o nouă generație de lapte pentru aceștia”. 

Nestlé reamintește că „Institutul Național de Statistică a anunțat că, în primul semestru din 2023, s-au născut în România puțin peste 73.000 de copii, cel mai mic număr de copii nou-născuți din istoria de 145 de ani a măsurătorilor statistice din țara noastră. Puținii copii născuți în țara noastră au nevoie de o alimentație care să le asigure nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase”. 

Nestlé subliniază că „lansează în România NAN® 3 SUPREMEpro®, cea mai avansată formulă de lapte Nestlé pentru copiii de vârstă mică, acum cu un nou complex 6 HMO –oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern și culturi active B.infantis și B.lactis. 

NAN® 3 SUPREMEpro® beneficiază de inovația de ultimă oră bazată pe expertiza de peste 155 de ani de cercetare științifică în nutriția sugarilor și a copiilor de vârstă mică, oferind o combinație unică, patentată, de 6 HMO – oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern și culturi active B.infantis și B.lactis.

Prin această lansare, compania Nestlé marchează din nou preocuparea sa continuă în domeniul HMO – oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern – și astfel, după numeroase cercetări științifice, aduce pe piața din România cele mai avansate rețete de formule de lapte din portofoliul Nestlé.

Calitatea produselor Nestlé este susținută de cei peste 155 de ani de cercetare în domeniul nutriției sugarilor și copiilor de vârstă mică”. 

Nestlé reamintește că „promovează progresul științific prin centrul său de cercetare, Nestlé Research & Development, cea mai mare organizație de profil din industria alimentară, unde au loc cercetări avansate realizate de Nestlé și de experți de renume mondial, susținând comunitatea științifică globală și oferind suport profesioniștilor din domeniul sănătății, în practica lor clinică. 

Astăzi, HMO – oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern, se pot regăsi în NAN® 3 SUPREMEpro® cu 6 HMO, precum și în NAN® 3 OPTIpro® cu 5 HMO”.

Mihaela Bușu, Business Executive Officer, Nestlé Nutrition South East Europe: „Formula avansată a NAN® 3 SUPREMEpro® este creată prin combinarea complexului nostru patentat 6 HMO, oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern, cu un amestec unic de proteine parțial hidrolizate de înaltă calitate și culturi active, dovedit științific că susțin creșterea sănătoasă a copiilor de vârstă mică, pentru dezvoltarea lor uimitoare.”

Despre oligozaharidele din laptele matern, Nestlé oferă următoarele informații: „Oligozaharidele din laptele matern sunt componente esențiale pentru sănătatea sugarilor și a copiilor de vârstă mică, iar noile cercetări indică faptul că acestea joacă un rol important în dezvoltarea sistemului digestiv, prin favorizarea creșterii bacteriilor benefice din intestin1 2 și beneficiile aduse metabolismului celor mici3. Au fost identificate peste 200 de oligozaharide distincte din laptele matern, cu o matrice diversă prezentă la mamele care alăptează. Oligozaharidele din laptele matern contribuie la îmbunătățirea funcțiilor cognitive la nivelul flexibilității cognitive, memoriei și limbajului, procese fundamentale pentru dezvoltarea creierului4 5 6 7 8.

Totodată, oligozaharidele din laptele matern ajută sistemul osos prin reducerea porozității corticale osoase cu până la 50% și creșterea mineralizării cu 8,4% , iar sistemul imunitar beneficiază de riscul scăzut de infecții, prin reducerea încărcăturii de agenți patogeni9.

Istoria cercetării și inovației Nestlé

Nestlé are o istorie amplă în materie de inovații, în ceea ce privește dezvoltarea de soluții nutriționale pentru sugari și copii de vârstă mică. Din 2017, Nestlé a făcut progrese semnificative în încorporarea oligozaharidelor identice structural cu cele din laptele matern în formulele pentru copii de vârstă mică, rezultat al cercetărilor continue cu privire la laptele matern și importanța acestuia pe termen lung, în parteneriat cu instituții cheie renumite la nivel internațional. Primul studiu clinic publicat10 efectuat pe formula ce conține un complex de 5 oligozaharide identice structural cu cele din laptele matern a demonstrat că aceasta este sigură și susține o creștere adecvată vârstei, similară cu cea a copiilor alăptați.

Portofoliul Nestlé pentru nutriția copiilor este alcătuit din peste 65 de produse dedicate unui segment de piață ce cuprinde peste jumătate de milion de mici consumatori.

Nestlé consideră că alăptarea reprezintă startul ideal în ceea ce privește nutriția bebelușilor și sprijină în totalitate recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la alăptarea exclusivă în primele șase luni de viață si continuarea acesteia pentru cât mai mult timp posibil”.

  1 Rochat F, et al. Abstract 1431 accepted at  WCPGHAN Congress 2020
  2 Van den Abbeele P, et al. Nutrients 2021; 13:726    
  3 Oliveros E, et al. J Nutr Food Sci 2021; 4:100024
  4 Cho S, et al. Abstract accepted at WCPGHAN Congress 2020
  5 Hauser J, et al. Abstracts 1279 and 1287 accepted at WCPGHAN Congress 2020
  6 Berger B, et al. nBio 2020; 11(2):e03196-19 
  7 Oliveros E, et al. J Nutr Biochem 2016; 31:20 – 27
  8 Bonnet N, et al. Abstract accepted at ASBMR Congress 2020 
  9 Rochat F, et al. Abstract 1431 accepted at  WCPGHAN  Congress 2020

10 Bosheva, M. et al. Frontiers in nutrition, 9, 920362.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...