Oportunităţi de afaceri în lumea laserelor de la Măgurele

Date:

Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, ASPES, Măgurele High Tech Cluster şi Primăria Măgurele derulează în aceste zile (8-9 noiembrie) conferinţa „ELI-NP Măgurele, afaceri competitive bazate pe rezultatele cercetărilor ştiinţifice avansate”.

Este un eveniment complex, care facilitează reunirea efectivă în cadrul pe care-l oferă viitorul complex al celui mai mare laser din lume a unor reprezentanţi din domeniul de cercetare şi cel de business, pentru identificarea unor căi eficiente de conlucrare, în beneficiul economiei şi al evoluţiei ştiinţifice.

În prima zi (8 noiembrie) a reuniunii, acad. Nicolae Victor Zamfir, director general al IFIN-HH, manager al proiectului ELI-NP, a făcut o expunere asupra elementelor de noutate absolută pe care le conţine această investiţie. Specialişti în cercetarea de profil au prezentat domeniile de activitate şi facilităţile oferite de ELI-NP, generând un prim dialog interesat, aplicat cu exponenţi ai mediului de afaceri.

Conferinţa continuă (9 noiembrie) cu sesiuni de dezbateri privind posibile aplicaţii practice ale cercetărilor avansate de la Măgurele, ELI-NP – o nouă sursă de inspiraţie pentru competitivitatea companiilor europene, probleme legate de finanţare, facilităţi, oportunităţi, obstacole în derularea proiectelor iniţiate în viitoarea Vale a Laserului de la Măgurele.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

De zece ori, angajator de zece: JTI România

JTI este Top Employer (Angajator de Top) pentru al...

Ce trebuie să faci dacă ai primit o notificare de la ANAF cu privire la veniturile obținute din străinătate?

  Stela Andrei, Partener, Impozit pe venit şi contribuţii sociale,...