UNSAR lansează o campanie de siguranță rutieră

Date:

Asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) sunt tema centrală a noii campanii de comunicare din seria #ATENTinTRAFIC, lansată astăzi de către UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Campania, găzduită de platforma de educație financiară Asiguropedia.ro, este construită în jurul unei serii de clipuri informative în format video care explică și demitizează această clasă de asigurări, venind cu informații utile pentru toți șoferii. Clipurile video urmăresc povestea unui șofer care provoacă un accident auto și care, astfel, își utilizează polița sa obligatorie RCA pentru acoperirea daunelor pe care le-a produs. Firul epic urmărește, apoi, reacția în lanț provocată de acest accident și impactul asupra întregului sistem de asigurări și, mai ales, asupra celorlalți posesori de polițe RCA, precum și asupra victimelor accidentului.

Totodată, demersul industriei de asigurări vizează teme de maximă importanță pentru societatea românească, precum siguranța rutieră, în contextul în care țara noastră ocupă un loc fruntaș în Europa în ceea ce privește frecvența daunelor.

Toate acestea au și un puternic impact uman și emoțional. Astfel, în medie, conform datelor Poliției Române, în fiecare zi a anului 2020 s-au produs 17 accidente grave, soldate cu pierderi de vieți omenești sau răni grave, în ciuda contextului pandemic. Peste 20.000 de persoane au fost rănite usor în accidentele rutiere produse în 2020, la care, din păcate, se adaugă alte peste 5.400 de persoane care au fost rănite grav. În același an 2020, peste 1.600 persoane au decedat ca urmare a accidentelor rutiere.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Ce aduce românii împreună și ce îi desparte în prag de alegeri?

Barometrul Diversității și Incluziunii", ediția mai 2025: Românii cred...

Bucureștiul viitorului se construiește astăzi – prin dialog, viziune și acțiune

Orașele sunt motoarele dezvoltării economice. Bucureștiul, principalul pol urban...

Directiva NIS 2: criterii pentru evaluarea conformității companiilor și obligațiile legale din următoarea perioadă

| de Silvia Axinescu, Senior Associate Manager, și Corina Damaschin, Senior Associate, Reff & Asociații | Deloitte Legal