• Peste 8 mld. euro este valoarea portofoliilor celor mai mari investitori imobiliari activi pe piața locală (NEPI Rockcastle, Globalworth, AFI Europe, Iulius Group & Atterbury, CTP, Immofinanz, WDP).
  • Globalworth: „Continuăm să monitorizăm oportunitățile atractive de investiții în sectorul de birouri – suntem în poziția privilegiată de a dispune de ample lichidități”.
  • Dezvoltatorul One United Properties, în curs de listare la BVB, analizează opțiunile de extindere în alte orașe, dar și în regiune și intenționează să își dezvolte portofoliul de proprietăți pentru închiriat.
  • Speedwell va lansa în această toamnă un nou proiect mixt în Timișoara și este interesat de cel puțin două noi achiziții de terenuri în România anual.

Peste 8 miliarde de euro este valoarea portofoliilor locale ale celor mai mari investitori imobiliari, conform datelor centralizate de Bucharest Real Estate Club (BREC) de la Cushman & Wakefield Echinox pentru raportul „Real Estate Premier League” – primul index al proprietarilor și managerilor celor mai mari companii imobiliare active în România.

Astfel, Alex Morar – CEO al NEPI Rockcastle, cu investiții în retail –, Dimitris Raptis – CEO al Globalworth, cu investiții în portofolii de birouri, comerciale și logistice –, Doron Klein, CEO al AFI Europe România, cu investiții în retail, birouri și rezidențial, Iulian Dascălu, fondator al Iulius Group (retail și birouri), Remon Vos, fondator al dezvoltatorului logistic CTP, Fulga Dinu, country manager operations Immofinanz, cu investiții în retail și birouri, și Jeroen Biermans, country manager al dezvoltatorului logistic WDP, administrează cele mai valoroase portofolii imobiliare din România.
Investitorii locali dețin cele mai mari proiecte de birouri aflate în construcție. Cele mai mari proiecte de birouri în construcție sunt deținute de investitorii locali One United Properties (One Cotroceni Park I & II – 80.000 mp) și Iulius Group (Palas Campus Iași – 60.000 mp și UBC 0 Timișoara – 32.000 mp), în clasament urmând proiecte deținute de fondurile Atenor (Belgia) – Expo 48.500 mp și Portland Trust – J8 Office Park – 45.000 mp.

„Vom continua să monitorizăm oportunitățile atractive de investiții în sectorul de birouri – ne aflăm în poziția privilegiată de a dispune de ample lichidități, iar scopul este să investim înțelept”, a declarat pentru BUCHAREST REAL ESTATE CLUB Dimitris Raptis, CEO al grupului Globalworth, cel mai mare investitor pe piața de birouri din Europa Centrală și de Est. Globalworth va finaliza anul acesta noua clădire Globalworth Square (28.400 mp), ce dispune de cel mai avansat grad de tehnologie și inovație din portofoliul dezvoltatorului.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

DISTRIBUIȚI