Performanțe ale Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București la Youth Business Summit New York 2019

Date:

La ediția din 2019 a celei mai mari competiții mondiale a firmelor de exercițiu, Youth Business Summit New York, din SUA, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București a obținut locul I și locul II la categoria Global Business Challenge, două premii I Gold și trei premii II Silver la categoria International Trade Exhibition.

Din școală în viață, prin firma de exercițiu

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București se află între prestigioasele colegii care asigură un învățământ economic modern, aplicativ, centrat pe necesitățile de dezvoltare personală și profesională a elevilor, cu respect pentru valorile naționale și europene. Instituția noastră are un bogat palmares în cunoașterea și diseminarea principiilor europene: nominalizată în 2017 pentru a treia oară la titlul de Școală Europeană și în 2019 la titlurile de Școală Antreprenorială Junior Achievement România și Școală Ambasador a Parlamentului European.


Activitățile desfășurate în firma de exercițiu le dezvoltă elevilor spiritul antreprenorial, capacitatea de a analiza și a sintetiza fenomenele din mediul economic, gândirea analitică și critică, creativitatea, lucrul în echipă, comunicarea într-o limbă străină, abilitățile în utilizarea tehnologiei informației. Pe această bază, delegația Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București, formată din 18 elevi și 3 cadre didactice, coordonată de prof. Roxana Carmen Ionescu, director, a participat la Târgul Internațional al Firmelor de Exercițiu New York 2019 și a pus în aplicare cu succes obiectivele proiectului educațional propriu „Din școală în viață, prin firma de exercițiu New York 2019”: dezvoltarea spiritului antreprenorial în concordanță cu exigențele pieței internaționale; familiarizarea elevilor cu activitățile specifice derulării afacerilor cu parteneri firme de exercițiu străine la manifestări expoziționale; formarea de priceperi și deprinderi în negocieri comerciale; cunoașterea documentației și uzanțelor din comerțul internațional; perfecționarea limbajului de afaceri în limba engleză; dezvoltarea creativității, imaginației, spiritului de echipă și de afaceri; afirmarea firmelor de exercițiu pe plan internațional; intensificarea activității firmelor de exercițiu în comerțul electronic; motivarea elevilor cu rezultate deosebite în practica firmelor de exercițiu.


Youth Business Summit New York 2019 a reunit pentru o săptămână 5.000 de elevi, antreprenori în devenire din 45 de țări, educatori, directori de școli, oameni de afaceri, profesioniști în industrie și media. Aflat la a XXIII-a ediție, evenimentul a avut titlul Future of Work – New York 2019, cu sloganul „Join future business leaders and entrepreneurs for a one-of-a-kind global business convention”, sub patronajul HSBC, Intuit, Deloitte, Viacom, Nielsen, Google, Amazon, Salesforce, New York City Department of Education (DOE). Târgul a fost organizat pe două categorii de competiții: Global Business Challenge 2019 și International Trade Exhibition 2019. Au participat 105 firme de exercițiu din Austria (o firmă), Germania (3), România (4, dintre care două de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” București, câte una de la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” și Colegiul Economic „Hermes”), Indonezia (4), Belgia (2), Bermuda (2), Brazilia (1), din statele SUA New York (64), California (20), North Carolina (8), South Carolina (6), Washington D.C. (6), Tennessee (10), New Jersey (8), Virginia (2), Pasadena (5), Michigan (3), Ilinois (4), Texas (2), Florida (4).


Global Business Challenge 2019 este un concurs inovator, desfășurat la sediul Long Island University, Brooklyn, într-un spațiu prietenos și profesional, care le-a oferit participanților posibilitatea de a exersa munca într-o echipă multinațională, de a analiza și sintetiza fenomene din mediul economic în care o firmă reală își desfășoară activitatea, de a identifica soluții și strategii pentru creșterea eficienței firmei pe baza unui studiu de caz: fiecare echipă a fost angajată în identificarea problemelor cu care se confruntă o întreprindere mică și mijlocie, provocarea constând în găsirea de soluții realiste pentru practicile de afaceri, care apoi să fie interconectate cu Obiectivele Dezvoltării Durabile ale ONU. Concursul a avut sponsori precum HSBC și Intuit Education. Au participat 297 de concurenți din Austria (14), Belgia (10), Brazilia (26), Indonezia (30), Bermuda (18), Germania (21), România (33, din care 18 de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”), SUA (145), organizați în 36 de echipe. De la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București au participat elevii: Andreea Niță, Denisa Andreea Petre, Mihnea Vasilescu, Silviu Albert Dumitrașcu, Andreea Alexandra Gontilă, Denisa Ioana Dirinea, Alexandru Hațăgan, Alexandra Drăgan, Dragoș Găman, Andrei Ștefan Talpan, Ștefan Octavian Șeitan, Petru Cristea, Diana Mădălina Chiriță, Vladimir Ioan Roman, Andreea Slivinschi, Andrei Valentin Păun, Vlad Andrei Preda, Vlad Andrei Neacșu; coordonatori: prof. Roxana Carmen Ionescu, prof. Mariana Georgeta Ciobanu, prof. Florina Voicu. Performerii noștri în această competiție: Vlad Andrei Neacșu (clasa a XI-a E) locul I; Diana Mădălina Chiriță (clasa a X-a H), locul II.


International Trade Exhibition 2019 este o competiție în care 315 firme de exercițiu din America, Europa, Asia negociază și încheie tranzacții. Colegiul nostru a participat cu două firme de exercițiu. FE Traveling Around the World SRL, cu obiectul de activitate agenție de turism, formată din Andreea Niță, Mihnea Vasilescu, Silviu Albert Dumitrașcu, Andreea Alexandra Gontilă, Alexandra Drăgan, Diana Mădălina Chiriță, Vladimir Ioan Roman, Vlad Andrei Preda, Vlad Andrei Neacșu, coordonați de prof. Mariana Georgeta Ciobanu, prof. Roxana Carmen Ionescu, prof. Florina Voicu, a obținut premiul I Gold la secțiunea Booth Design, premiul II Silver la secțiunea Sales Materials. FE Bespoke Events Bucharest SA, cu obiectul de activitate prestări servicii și evenimente, formată din Denisa Andreea Petre, Denisa Ioana Dirinea, Alexandru Hațăgan, Dragoș Găman, Andrei Ștefan Talpan, Ștefan Octavian Șeitan, Petru Cristea, Andreea Slivinschi, Valentin Andrei Păun, coordonatori prof. Roxana Carmen Ionescu, prof. Florina Voicu, prof. Mariana Georgeta Ciobanu, a obținut premiul I Gold la secțiunea Booth Design, premiul II Silver la secțiunea Salesmanship, premiul II Silver la secțiunea Sales Materials.

Bune practici de parteneriat
cu mediul de afaceri

Pe parcursul târgului, standurile noastre au fost vizitate de prof. Ionel Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, împreună cu o delegație de profesori și manageri din școli bucureștene. Secretarul de stat a felicitat elevii și profesorii coordonatori pentru promovarea școlii românești, a învățământului economic. De asemenea, am primit vizita ministrului plenipotențiar Călin Radu Ancuța și a altor oficialități din partea Consulatului General al României la New York, care au apreciat modul în care este promovată imaginea țării, a școlii românești. Delegația de elevi și profesori a Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București a fost invitată la sediul Consulatului General al României din New York, unde ne-am bucurat de o deosebită atenție din partea oficialităților.
Proiectul educațional „Din școală in viață, prin firma de exercițiu New York 2019” și exemplele de bună practică pot fi disseminate, multiplicate, implementate la orele de educație antreprenorială și administrarea afacerii. Participarea și rezultatele elevilor colegiului nostru la competiția internațională Youth Business Summit New York 2019 se constituie într-o modalitate eficientă de optimizare a recunoașterii și valorificării parteneriatelor cu Ministerul Educației Naționale, comunitatea locală și de afaceri, pentru creșterea performanțelor școlare și extrașcolare și promovarea învățământului economic românesc.

Roxana Carmen Ionescu
Roxana Carmen Ionescu
Prof. Roxana Carmen Ionescu este director al Colegiului Economic „Virgil Madgearu” București

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ASIGURĂRI. POLITICI PREZENTE ȘI VIITOARE

În cadrul conferinței „Asigurări. Politici prezente și viitoare” organizată...