Politehnica București susține inițiativa CESAER și EUA de dublare a bugetului european pentru cercetare, inovare, educație

Date:

Universitatea Politehnica din București sprijină inițiativa comună a celei mai importante asociații a universităților de inginerie din Europa – The Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research (CESAER) și a prestigioasei organizații academice European University Association (EUA) de dublare a bugetului Comisiei Europene pentru al nouălea Program cadru multianual al Uniunii Europene dedicat cercetării, inovării și educației. Declarația în acest sens „este rezultatul cooperării și solidarității tuturor asociațiilor europene și ale universităților membre și se adresează celor mai înalte foruri europene cu rol decizional în vederea dublării bugetului Comisiei Europene alocat cercetării, inovării și educației pentru perioada 2021-2027”.


Efectele benefice ale acestei măsuri, enunțate de asociațiile și universitățile semnatare ale inițiativei, sunt: crearea a aproximativ 650.000 de locuri de muncă până în anul 2040; o creștere cu aproximativ 0,46% a PIB-ului Uniunii Europene; propulsarea Uniunii Europene în poziția de lider mondial în cercetare în domenii cum sunt energia viitorului, clădiri și autovehicule inteligente, tratamente pentru boli infecțioase, economia circulară; creșterea capacității de incluziune și reziliență a societății europene, contribuind la reducerea inegalităților în spațiul comunitar.Mihnea Costoiu

Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu (foto), declară adeziunea UPB la demersul marilor universități europene, mai ales că Politehnica bucureșteană „și-a asumat în ultimii ani un rol activ în cadrul asociațiilor europene, precum CESAER și EUA”, iar el personal a susținut „cu tărie această inițiativă în cadrul ședințelor boardului CESAER”.
Rectorul Mihnea Costoiu este director în boardul CESAER, fiind primul rector din învățământul superior tehnic românesc ales în această funcție. Din această poziție, el subliniază „necesitatea colaborării membrilor asociației CESAER cu mediul de afaceri și cu sectorul industrial pentru obținerea unor rezultate tangibile la nivel economic și social”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...