Oamenii de știință israelieni dezvoltă un dezinfectant împotriva coronavirus „inteligent” și de lungă durată

Date:

Deoarece în prezent nu există tratamente sau vaccinuri aprobate pentru COVID-19, dezinfectanții eficienți sunt considerați cruciali pentru restrângerea răspândirii coronavirusului.

Cercetătorii de la Facultatea de Inginerie Chimică din Wolfson, Technion, au dezvoltat „dezinfectanți inteligenți” special concepuți pentru a distruge infecția cu noul coronavirus care rămâne activ chimic o perioadă lungă de timp.

Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT) Health COVID-19 a acordat un grant de cercetare echipei condusă de Asst. Prof. Shady Farah pentru a accelera producerea și introducerea dezinfectantului pe piață.

„Producem în prezent substanțe potențiale și le testăm. Planificăm să selectăm substanța optimă și să începem producția în masă în următoarele câteva luni ”, a spus Farah.

Potrivit unui studiu publicat în The Journal of Hospital Infection, coronavirusul poate să supraviețuiască pe suprafețe timp de nouă zile, ceea ce poate crește riscul de răspândire dacă suprafața nu este tratată cu agenți dezinfectanți.

Technion indică, conform dovezilor provenite de la nava de croazieră Diamond Princess, că virusul poate supraviețui pe suprafețe neînsuflețite mai mult de 17 zile.

Echipa de cercetare Farah este specializată în crearea de polimeri inovatori pentru uz medical și tehnologii inteligente de administrare a medicamentelor. În debutul pandemiei, Farah și echipa sa s-au dedicat dezvoltării unor polimeri antivirali speciali care acționează asupra compusului viral – prin modificarea și deteriorarea structurii sale, precum și prin atacarea și distrugerea învelișului viral.

„Dezinfectanții au fost folosiți de la începutul pandemiei pentru a preveni infecția de pe suprafețele contaminate – în principal prin aplicarea unor soluții de hipoclorit, mai frecvent cunoscute sub numele de înălbitor casnic. Această metodă are mai multe dezavantaje semnificative: substanța se evaporă rapid și se descompune rapid când este expusă la lumina soarelui. În consecință, eficacitatea sa este limitată și pe termen scurt, necesitând dezinfectarea suprafețelor de mai multe ori pe zi”, a spus Universitatea Technion într-un comunicat de presă.

Dezinfectantul creat de Technion este format din materii prime ușor disponibile și care au costuri reduse.

„Materialele pe care le-am dezvoltat vor fi un gamechanger, deoarece acestea vor bloca ciclul infecției de pe suprafețele contaminate”, a spus Farah. „Infecția de la atingere a suprafețelor este o problemă serioasă, în special în locuri publice, cum ar fi spitale, fabrici, școli, mall-uri și transporturi publice. Polimerii noștri vor face aceste locuri mai sigure.”

„Deși dezvoltarea acestui dezinfectant a fost accelerată din cauza crizei coronavirusului, în viitor va fi eficientă și împotriva altor microorganisme. Îmbogățim arsenalul de instrumente disponibile pentru noi și adăugăm o nouă familie de dezinfectanți care eliberează substanța activă într-un mod controlat. În acest fel dezinfectantul rămâne eficient pentru perioade lungi de timp.”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate