1949TÂRNAVA: ÎN DOUĂ SĂPTĂMÂNI FABRICA NOASTRĂ A ÎNCEPUT PRODUCȚIA DE ECHIPAMENTE MEDICALE

Date:

BUCUREȘTI, 2 aprilie 2020. 1949Târnava din Sighișoara, prima fabrică românească de bluze și cămăși, a început producția de echipamente medicale.

Cu o capacitate de producție lunară de 40.000-45.000 de articole medicale de unică folosință, fabrica va produce măști și halate, dar și articole auxiliare cum sunt cearșafurile pentru spitale.

Echipamentele medicale sunt realizate din țesături speciale certificate Oeko-tex și au standardul ISO 9001:2015 și sunt achiziționate din România și Germania.

La sfârșitul acestei săptămâni 1949Târnava va finaliza prima serie de combinezoane medicale, capacitatea de producție pentru acestea fiind de aproximativ 2000 de bucăți pe zi.

“Veniturile fabricii noastre erau asigurate de producția articolelor de modă și de uniforme. În două săpămâni însă a trebui să ne adaptăm, am găsit furnizori de materii prime și am dat drumul la producția de echipamente medicale, ca să ne putem ține angajații și să asigurăm continuitatea business-ului, dar în același timp să susținem instituțiile medicale cu produse românești la prețuri juste”, declară Cristina Hâncu, director general 1949Târnava.

“Noi suntem o afacere românească 100%, fabrica Târnava România funcționează din anul 1949. Pentru această perioadă, ne-am descurcat singuri, ne-am reorganizat, ne-am găsit furnizori, însă avem nevoie ca Statul să ne ajute cu achiziții centralizate și transparente pentru articolele medicale, ca să avem acces la piața de desfacere locală”, explică Cristina Hâncu.

În acest moment fabrica 1949Târnava are 121 de angajați și a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 4.500.000 lei. Pentru articole vestimentare de modă, în funcție de gradul de complexitate, 1949Târnava are o capacitate de producție de 20.000-30.000 articole lunar.

Târnava Sighișoara sau ‘1949Tarnava’, așa cum este cunoscut brandul la târgurile internaționale, este una dintre primele fabrici din România care a produs cămăși pentru bărbați.

Fabrica a pornit ca o cooperativa meșteșugărească, devenind companie de stat în 1962, iar în anul 1997 a devenit o companie privată având capital exclusiv românesc.

La nivel internațional, 1949Tarnava a asigurat producția pentru branduri de referință, între care – Maison Labiche, MaxMara, Marella, Luisa Cerano, Maison Kitsune, Maison Margiela, Paper London, Wappen etc..

Devansând țări cu tradiție în domeniul confecțiilor, în anul 2000 Târnava S.A. a obținut medalia de platină la Târgul Mondial al Confecțiilor de la Geneva, iar în anul 2004 compania a fost medaliată cu aur la Madrid.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Noile reglementări UE pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor, tema centrală a Forumului România Eficientă 2024

Creșterea performanței energetice a clădirilor, responsabile pentru 40% din...

Lavazza – cifră de afaceri de peste 3 miliarde de de euro în 2023

Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare...

Hidroelectrica propune repartizarea a 100% din profitul realizat în 2023 către acționari

Hidroelectrica propune acționarilor repartizarea a 100% din profitul net...

Cometex inaugurează cel de-al 11-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul  Hunedoara 

Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale deschide pe 28...