Agricover Credit IFN înregistrează 31% creștere a profitului net în primul semestru din 2019

Date:

Bucureşti, 20 septembrie 2019 – Agricover Credit IFN, principala instituție financiară dedicată finanțării agriculturii românești, a încheiat primul semestru al anului 2019 cu un rezultat operațional de 26,8 milioane de lei și un profit net de 23,3 milioane de lei, în creștere cu 31% față de aceeași perioadă a anului 2018.
În primul semestru al acestui an, Agricover Credit IFN a oferit finanțare în valoare de 576,4 milioane lei unui număr de 3.465 de fermieri, expunerea din credite depășind 1,64 miliarde de lei, în creștere cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut.
“Continuăm trendul de creștere și în 2019 și susținem performanța în agricultura românească, oferind produse de creditare specializate, adaptate nevoilor fermierilor. Direcția strategică de business păstrează focus-ul pe atragerea de noi clienți, fermieri mici și medii, iar acest lucru este deja vizibil în creșterea semnificativă a numărului de clienți activi. Faptul că am reușit să creștem valoarea creditelor acordate în primul semestru al acestui an, comprativ cu 2018, ne încurajează să continuăm strategia noastră și pentru a doua parte a anului,” a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.

Informaţii financiare la 30 iunie 2019:
Profitul operațional: 26,897 milioane de lei, în creștere cu 27% față de aceeași perioadă a anului 2018
Profitul net: 23,373,441 milioane de lei, în creștere cu 31%
Capitaluri proprii: 252,980,362 milioane de lei, în creștere cu 24%
Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR): 20%
Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 1,1 %
Valoarea creditelor acordate: 576,415 milioane de lei, în creștere cu 10%
Expunere din credite: 1,646,455,000 miliarde de lei, reprezentând o creștere cu 22%
Număr clienți activi: 3.465 fermieri, în creștere cu 17%

Capitalurile proprii au crescut cu 24%, ajungând la 252,9 milioane de lei, prin încorporarea rezultatelor nete, cât și prin majorare de capital social. Rata creditelor neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, a ajuns la 1,1%, în scădere comparativ cu primul semestru al anului trecut.
Creșterea numărului de clienți a fost generată atât de dezvoltarea segmentului de clienți mici și medii, cât și de extinderea portofoliului de clienți mari.
În ceea ce privește produsele Agricover Credit IFN, creditele de capital de lucru au avut cea mai mare pondere din totalul creditelor accesate de fermieri în primul semestru al anului.
Solicitările de capital având ca destinație achiziția de teren agricol au înregistrat o creștere semnificativă. Expertiza solidă, reacția rapidă și procedurile extrem flexibile sunt principalele atuuri ale Agricover Credit IFN, care au dus la consolidarea poziției de lider de piață și partener principal al fermierilor atunci când aceștia au nevoie de finanțare pentru extinderea sau securizarea prin achiziție a terenului destinat producției agricole.
Pentru semestrul al doilea al anului, Agricover Credit IFN își propune să mențină ritmul de creștere atât în ceea ce privește numărul clienților finanțați, cât și a volumului de credite acordate.
„Dezvoltăm permanent noi produse de creditare, iar cel mai recent este programul Alegeri de două ori mai bune, un produs inovativ asociat cu achiziția de produse de protecția plantelor. Prin programele mixte financiar-comerciale, Agricover Credit IFN își consolidează poziția de partener al fermierilor, alături de Agricover S.A. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, începutul anului agricol 2020 se conturează destul de sensibil pentru fermierii români, iar acest lucru ne-a determinat să venim în întâmpinarea potențialelor nevoi de cash flow,” a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...