UNICEF România desfășoară campania „Salvează vieți în siguranță” pentru strângere de „fonduri destinate achiziționării de echipamente de protecție specială pentru profesioniștii din domeniul serviciilor de asistență socială și medicală, servicii esențiale pentru copiii vulnerabili din România și familiile lor, precum și pentru sprijinul pe termen lung necesar acestor profesioniști”. Campania beneficiază de sprijinul acordat de România TV. Vor fi achiziționate de la Supply Division din Copenhaga măști și mănuși de protecție, ochelari și costume de protecție, termometre cu infraroșu. UNICEF a trimis deja dezinfectanți și mănuși de protecție în zeci de comunități din județul Bacău.

Participarea la campanie se poate face prin donarea a 2 euro lunar prin trimiterea unui SMS gratuit cu textul COPIL la numărul 8844. Numărul este valabil în rețelele Digi Mobil, Orange România, Telekom Romania Mobile și Vodafone România. După trimiterea SMS-ului cu textul COPIL la 8844 și confirmarea donației, contravaloarea celor 2 euro se va regăsi pe factura de telefonie lunară. În cazul cartelelor PrePay, suma se retrage din creditul cartelei.  Donațiile se pot face și online, prin intermediul paginii https://www.unicef.ro/doneazapentrucopii/siguranta. Companiile pot să direcționeze către UNICEF o parte din impozitul pe profit datorat statului sau alte sume, fără niciun cost suplimentar.

Pieter Bult, reprezentatul UNICEF în România, apreciază că „pentru copiii din comunitățile dezavantajate și familiile lor, prezența în teren a asistenților medicali comunitari, a mediatorilor sanitari și lucrătorilor sociali este esențială. În contextul acestei pandemii, copiii vulnerabili sunt expuși unor riscuri și mai mari, cum ar fi separarea de familie, lipsa accesului la servicii medicale, abuz, neglijență. De aceea, profesioniștii din teren  au nevoie urgentă de protecție și de echipamente speciale, care să le permită să-și desfășoare munca în condiții de siguranță atât pentru ei, cât și pentru copiii pe care îi ajută”.

FOTO:© UNICEF – Adrian Câtu

DISTRIBUIȚI