Retailerul în construcții, decorațiuni și grădinărit Leroy Merlin anunţă şi pentru acest an campani de responsabilizare socială prin care susţine reutilizarea brazilor de Crăciun achiziţionaţi din reţeaua proprie de magazine. După sărbătorile de iarnă, orice posesor de brad natural cumpărat de la Leroy Merlin poate să-l returneze la magazin şi primeşte un voucher de cumpărături în valoare de 25 lei.

Frederic Lamy, CEO Leroy Merlin România, explică: „Această campanie face parte din seria acțiunilor de dezvoltare durabilă derulate de către companiile care fac parte din grupul ADEO, sub sloganul -20% impact CO2 până în 2025. Ne dorim să contribuim la scăderea numărului de brazi aruncați atunci când devin inutili şi să educăm clienții cu privire la utilizarea lemnului în manieră responsabilă. Alături de această inițiativă, Leroy Merlin susține protejarea industriei lemnului din România prin acțiuni de împădurire care au devenit o tradiție pentru noi.”

Campania Leroy Merlin de recuperare a brazilor naturali este unica de acest fel de pe piaţa românească. La ediţia anterioară, în ianuarie 2019, au returnat brazi 50.000 de clienţi. În centre specializate, brazii uscaţi au fost mărunţiţi şi transformaţi în peleţi (combustibil ecologic) şi compost (îngrășământ pentru grădini sau terenuri agricole), ca o alternativă la combustibilii convenţionali. Toţi brazii comercializaţi de Leroy Merlin provin din pepiniere autorizate.

DISTRIBUIȚI