Înmatriculările de autoturisme au crescut

Date:

Înmatriculările de automobile din Europa au crescut cu 21% în luna decembrie a anului 2019, având în centrul pieței auto un automobil special:Tesla Model 3. Acesta s-a situat pe poziția a treia în clasamentul celor mai vândute mașini din ultima lună a anului, conform Profit.ro.

De asemena, su fost și alte creșteri spectaculoase, puse pe seama schimbărilor legislative de la 1 ianuarie 2020. Piața de autoturisme din Europa a avut o evoluție surprinzătoare în ultima lună a anului, aducând în prim plan automobilul Tesla Model 3, care a depășit aproape tot ce se vinde pe piață, cu excepția VW Golf și Renault Clio, dar și cu creșteri masive pentru aproape toate modelele și mărcile de pe piață.

Totodată, Tesla Model 3 a fost obiectul unei alte acțiuni speciale: Finlanda, dar și alte state, au anunțat diminuarea subvențiilor acordate mașinilor electrice, astfel că populația s-a grăbit să-și cumpere modelul preferat la un preț mai bun. Rezultatul a fost înmatircularea a nu mai puțin de 22.118 exemplare Model 3, ceea ce a propulsat mașina electrică americană direct pe locul al treilea în clasamentul celor mai vândute mașini din Europa, după VW Golf și Renault Clio, dar înainte lui Kuga sau Duster, potrivit sursei citate.

SUV-ul românesc s-a bucurat și el de înmatriculările accelerate, cu un volum foarte mare, 20.933 de unități înmatriculate, cu 59% mai multe față de aceeași perioadă din 2018.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Analiză Storia – orașele și cartierele în care românii găsesc cu ușurință locuri de parcare

Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din...

BCR Leasing oferă clienților microîntreprinderi și PFA acces 100% digital la contractele active de finanțare, direct în ecosistemul George

Banca Comercială Română (BCR) extinde funcționalitățile din platforma digitală...

Prețul aurului, aproape de recordurile istorice: 2.400 de dolari/uncie 

Prețul aurului a crescut de la 1.991 de dolari...