Școala informală de IT, definită drept „cea mai performantă platformă de educație non-formală și reconversie profesională în IT, lider în domeniul educației alternative din România”, organizează hackathonul “Challenge Accepted”, ediția a V-a (foto de la ediţa 2018), un „maraton de codare” deschis publicului larg  între 7 și 9 iunie, la București LakeView Building. Obiectivul îl reprezintă găsirea de soluții tech inovatoare pentru probleme stringente din sfera serviciilor medicale & pharma și pentru gestionarea situațiilor de urgență din România și din lume.

Ca organizator al reuniunii, Mihai Talpoș, cofondator al Şcolii Informale de IT, subliniază că „an de an, Hackathon-ul Challenge Accepted se dovedește a fi un loc în care pasiunea pentru tehnologie și preocuparea pentru bunul mers al comunităților din care provenim se îmbină armonios, generând un mediu de interacțiune socială eficientă. Codarea, modelarea inteligentă a datelor sau prototiparea unor instrumente software moderne constituie deopotrivă preocupări aflate la ordinea zilei în cadrul evenimentului nostru, dar și pași importanți către o eră digitală aflată mult mai aproape de noi decât și-ar putea imagina unii. Iată deci că era digitală ce ne bate la ușă poate fi una potențată de oameni inimoși. O adevărată: “Hearted People Powered Digital Era”.

Membru al juriului competiției de codare, Horia Velicu, Head of Innovation Lab BRD, spune la rândul său: “Sunt întotdeauna foarte impresionat de disponibilitatea oamenilor de a își folosi timpul pentru a face lumea mai bună, în cazul acesta de “coding for good”. Este o onoare pentru mine să ajut la filtrarea și, eventual, cristalizarea ideilor, pe care le vom vedea. Cred că, indiferent câte astfel de evenimente de tip hackathon s-ar organiza, întotdeauna vor rămâne o mulțime de provocări care își așteaptă încă soluția. Sper ca Hackathonul Challenge Accepted să constituie începutul rezolvării unora dintre ele”.
Col. dr. Precup Irinel Alexandru, prim adjunct al inspectorului șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, accentuează: „Ceea ce reușește acest proiect este o îmbunătățire a calității vieții semenilor și un ajutor real dat cetățenilor din această țară, aflați în posibile situații de urgență. Rezultatele acestei conlucrări pot fi aplicate atât în societate, în contexte de zi cu zi, cât și în cele mai diferite situații de urgență, fapt pentru care eu unul vă sprijin, alături de instituția pe care o conduc.”