Medicover România susține distanțarea socială și lansează MediCall – prima platformă video pentru sfaturi medicale online

Date:

București, 23.03.2020 Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori privați de servicii medicale, a dezvoltat împreună cu Atlas Help serviciul MediCall, prima platformă medicală destinată să reducă nevoia de circulație și interacțiune socială a românilor în contextul restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

MediCall e o soluție prin care oamenii pot sta față în față cu medicii noștri specialiști prin intermediul unui ecran de laptop sau de telefon, fără să fie nevoiți să se deplaseze fizic până la cabinetul medical și să se expună riscului de a fi contaminat cu coronavirus. Cu alte cuvinte, facilităm accesul la servicii de sănătate de acasă, chiar dacă sunt în izolare, carantină sau peste hotare și susținem astfel eforturile autorităților de a menține distanțarea socială”, a declarat Radu Gorduza, CEO Medicover România.

Cei care au nevoie de sfaturi medicale pot comunica video în timp real cu câteva zeci de medici de medicină generală, medicină internă, epidemiologie, pneumologie, boli infecțioase, pediatrie, endocrinologie, gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, neurologie, diabet și nutriție, reumatologie și psihologie, despre care pot obține informații prin consultarea descrierilor biografice din dreptul fiecărui medic. Interacțiunile dintre pacienți și medici sunt confidențiale.

Platforma MediCall se poate accesa între orele 8 și 22 de pe site-ul www.medicover.ro, direct pe link-ul https://medicover.atlashelp.net/ro și prin aplicația Atlas – Therapy and Coaching, disponibilă pentru sistemele iOS și Android. Pentru a intra în legătură cu un medic, pacienții trebuie să își creeze un cont personal pe platformă cu ajutorul adresei de e-mail, să aleagă specialitatea și numele medicului și să efectueze programarea online.

“Practic, pacienții fără urgențe pot sta liniștiți acasă, ne mutăm noi online. Aceste întâlniri virtuale se pot accesa de oriunde există conexiune la internet și nu vor costa mai mult decât o consultație la cabinet. Fiind video, platforma permite examinarea sumară a pacientului, care are și opțiunea de a trimite medicului documente, cum ar fi rezultatele unor analize medicale sau alte date relevante. MediCall intermediază însă doar sfaturi și opinii specializate, medicii nu eliberează rapoarte sau rețete medicale la finalul întâlnirii”, completează Radu Gorduza.

Oficialii Medicover anticipează nevoia de dezvoltare a proiectului și declară că sunt deschiși colaborărilor și alți medici, din orice zonă a țării și orice specialitate, pentru a îmbunătăți calitatea experienței pacienților în mediul online.

Abonații Medicover România pot obține opinii medicale și prin serviciul telefonic “Sfat Medical”, disponibil gratuit și pentru care Medicover a suplimentat numărul medicilor, dar și a specialităților disponibile pentru perioada pandemiei de coronavirus. Mai mult, programul serviciului “Sfat Medical” a fost extins și, începând de astăzi, este disponibil non stop.

Despre Medicover România

Medicover România este prezentă de peste 24 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 36 de clinici în București și în țară, precum și două spitale generaliste: în capitală și în Oradea. Spitalele corespund celor mai înalte standarde medicale – moderne, sigure, aproape de pacienți – și includ toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum și o gamă variată de specialități medicale și chirurgicale.

Medicover România face parte din rețeaua Medicover, companie internațională fondată în 1995 care oferă servicii medicale și de diagnostic în România, Polonia, Germania și Ucraina.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...