CIFRE (DELOC) SECI

Date:

  • Lira turcească a scăzut la un minim istoric de 8,15 față de dolarul american. Economia Turciei se află într-o criză profundă din cauza inflației ridicate și a refuzului băncii centrale de a crește ratele dobânzii, în timp ce analiștii își fac griji că recenta tiradă a președintelui Recep Tayyip Erdoğan împotriva aliaților NATO, Franța și SUA, și implicarea Turciei în multiple conflicte regionale duc la descurajarea investițiilor.

  • Până în 2030, zece zone urbane sunt proiectate pentru a atinge statutul de megalopolis, cu o populație de peste 10 milioane de oameni. Șase vor fi în Asia, unde mai mult de jumătate din populație va locui în orașe la sfârșitul deceniului. Dar cele mai rapide rate de creștere a orașelor vor fi în Africa (Tanzania și Angola).
  • Pentru a achiziționa în mod direct teste rapide de depistare a unor antigeni și pentru a le livra statelor membre, Comisia Europeană mobilizează 100 de milioane de EURo în cadrul Instrumentului pentru sprijin de urgență.
  • Japonia s-a angajat să reducă gazele cu efect de seră la zero și să devină neutră în carbon până în 2050, cu un deceniu înaintea atingerii aceluiași obiectiv de către china. Anunțul noului premier japonez, Yoshihide Suga, reprezintă o schimbare majoră a politicii privind schimbările climatice pentru al cincilea cel mai mare emițător de dioxid de carbon din lume.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate