100 de stejari, plantaţi la Horezu  

Date:

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Ministerul Apelor şi Pădurilor, împreună cu autorităţi locale, profesori şi copii din zonă, au organizat plantarea a 100 de stejari la Horezu, în județul Vâlcea, ca omagiu la centenarul Marii Uniri, sub genericul „100 de stejari pentru 100 de ani”. Au participat Ioan Deneş – ministrul apelor și pădurilor, ing. Gheorghe Mihăilescu – directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Constantin Rădulescu – președintele Consiliului Județean Vâlcea, Florian Marin – prefectul județului Vâlcea, Nicolae Sărdescu – primarul orașului Horezu.

Plantarea s-a făcut în zona cunoscută sub numele „La trei stejari”, în jurul unor stejari bătrâni, deja existenţi. Acţiunea a fost inițiată de directorul general al Romsilva, ing. Gheorghe Mihăilescu, anterior, director al Direcției Silvice Vâlcea, obiectivul reprezentându-l readucerea terenului (5 hectare) la forma dinaintea pășunatului excesiv.

Evenimentul de plantare se înscrie într-un parteneriat între Ministerul Apelor și Pădurilor, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Vâlcea, și Primăria Horezu. Stejarii au fost oferiți de Direcția Silvică Vâlcea. La plantare au participat 100 de preșcolari și elevi de la Liceului „Constantin Brâncoveanu” din Horezu, asistaţi tehnic de specialişti de la Ocolul Silvic Horezu și Ocolul Silvic Romani, Direcția Silvică Vâlcea. Fiecare copil „a adoptat” câte un stejar şi a primit certificat de adopție nominal, cu coordonatele GPS ale stejarului adoptat.

Reamintim că pe tot parcursul acestui an, Ministerul Apelor și Pădurilor și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva celebrează Centenarul Marii Uniri din 1918 prin evenimente în urma cărora să rămână dovezi concrete, trainice, ale profesionalismului silvicultorilor pus în slujba ţării: în aprilie, la centenarul unirii Republici Democrate Moldovenești cu Regatul României,

silvicultori din România și Republica Moldova au plantat „Pădurea Centenar” pe ambele maluri ale Prutului; în septembrie, a fost inaugurat „Punctul Frăției Neamului Românesc”, un observator ridicat de silvicultori la punctul de întâlnire a celor trei mari provincii istorice românești, Țara Românească, Moldova și Transilvania; tot în septembrie, a fost deschisă publicului expoziția jubiliară „100 de ani de silvicultură în România”, la Muzeul Cinegetic al Carpaților „Posada”.

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Top 10 motive pentru care totul electric este o idee proastă

Politicienii și oficialii guvernamentali de la fiecare nivel par...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță,...