Bolt anunță o creștere de 500% a curselor cu trotinetele electrice și investiții de 150 de milioane de euro în micromobilitate

Date:

Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, a anunțat o creștere impresionantă a utilizării acestora. În martie 2022, Bolt a înregistrat o creștere de peste 500% a numărului de curse în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. 

Pe plan local, în martie 2022, Bolt România a înregistrat o creștere de 10 ori a curselor cu trotinetele electrice, față de luna martie a anului trecut. Compania estoniană este prezentă în șapte orașe, dintre care trei sunt lansate anul acesta, și va fi prezentă cu serviciile de micromobilitate în mai multe orașe din țară, până în iunie, inclusiv. 

De asemenea, compania estoniană a anunțat și planul de investiții în micromobilitate. Bolt va aloca peste 150 de milioane de euro în 2022, pentru a-și extinde operațiunile de trotinete și biciclete electrice și pentru a dezvolta soluții de promovare a siguranței și îmbunătățire a experienței de utilizare. Bolt își va extinde în mod constant flota, care va ajunge la peste 230.000 de trotinete și biciclete electrice la sfârșitul acestui an. 

Creșterea uluitoare a numărului de călătorii din martie este rezultatul expansiunii rapide în orașe și țări noi. În momentul de față, compania Bolt este prezentă cu serviciile de micromobilitate în 170 de orașe europene din 20 de țări, față de aproximativ 60 de orașe din 15 țări, unde era în urmă cu un an.

Compania intenționează să opereze flote în peste 250 de orașe din Europa, până la finalul acestui an. Bolt a confirmat planurile de extindere din 2022, prin obținerea de licențe de operare a trotinetelor în orașe precum Oslo (Norvegia), Rijeka (Croația), Torino (Italia) și Göteborg (Suedia).

Creșterea popularității trotinetelor demonstrează modul în care aplicația Bolt promovează mobilitatea partajată, pe măsură ce tot mai mulți oameni renunță la utilizarea mașinilor private, care sunt principala cauză a traficului din orașe și a poluării aerului.

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt Romania, a declarat: „Misiunea noastră este de a ajuta la construirea de orașe pentru oameni, nu pentru mașini, oferind alternative de mobilitate partajată accesibile și ecologice pentru toate călătoriile intraurbane. Trotinetele electrice sunt o alternativă perfectă la mașini, pentru cursele mai scurte, din orașe, iar faptul că vedem o cerere crescută pentru trotinete, pe măsură ce continuăm să ne extindem în toată Europa, este încurajator.” 

La începutul acestui an, Bolt a publicat concluziile cercetării sale efectuate în parteneriat cu Institutul Norvegian de Economie a Transporturilor (Transportøkonomisk institutt, TØI), care a constatat că încurajarea alegerii de alternative în aplicație a dus la o creștere cu până la 60% a numărului de utilizatori din zece orașe europene, aceștia trecând de la cursele de ride-hailing, la trotinetele electrice pe distanțe scurte, evidențiind, astfel, potențialul de îmbunătățire a calității aerului în orașe.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...