Compania globală Accenture, pentru servicii profesionale cu abilități de top în domeniile digital, cloud și securitate, continuă parteneriatul cu organizația Junior Achievement România în vederea pregătirii tinerilor prin proiectul „Abilități pentru succes în carieră și business”.

Obiectivul proiectului îl constituie „dezvoltarea competențelor cheie pentru atingerea succesului în carieră și stimularea abilităților antreprenoriale pentru a reuși în domeniul afacerilor”.

Activitățile proiectului dezvoltă „abilitățile de comunicare, prezentare, relaționare, organizare și antreprenoriat, spiritul de inovație, capacitatea de stabilire a obiectivelor și gestionare a proiectelor, flexibilitatea și adaptabilitatea”.

Voluntari ai companiei Accenture susțin online sau față în față sesiuni de orientare profesională și antreprenoriat pentru tineri, cu tema integrării pe piața muncii: „Cum aplic pentru un job?”, „Cum elaborez un CV și o scrisoare de intenție?”, „Cum mă prezint la interviu?”, „Cum identific oportunitățile de studiu și carieră?”, „Cum îmi dezvolt abilitățile necesare pentru anumite profesii sau pentru a începe și derula o afacere proprie?”. 

Organizatorii subliniază că „o parte dintre echipele înscrise la programul JA de educație antreprenorială și în incubatorul de afaceri JA BizzFactory™ beneficiază de sesiuni de consultanță oferite de voluntarii Accenture pentru a-și contura și îmbunătăți ideile de business și planurile de afaceri, astfel încât să găsească cele mai bune soluții pentru o viitoare implementare.

Prin exemplele profesionale şi personale oferite, consultanții voluntari implicați în desfășurarea activităților de orientare în carieră și antreprenoriat devin un model pozitiv pentru tineri și aduc valoare adăugată procesului educațional și formării acestora”.

Csilla Korosi, Corporate Citizenship lead la Accenture România: „La Accenture, unul dintre obiectivele noastre este să aducem un impact pozitiv în comunitate și să creăm astfel un viitor echitabil pentru toată lumea. De aceea, ne bucurăm că putem fi în continuare partenerii Junior Achievement în proiectul «Abilități pentru succes în carieră și business», care oferă oportunitatea tinerilor să beneficieze de experiența colegilor noștri pentru realizarea primilor pași spre o carieră de succes, de la realizarea CV-ului până identificarea celor mai bune oportunități de dezvoltare.”   

DISTRIBUIȚI