Acțiuni de responsabilitate socială desfăşurate de Bosch

Date:

Compania Bosch a finalizat noi acţiuni de responsabilitate socială, prin modernizarea a două școli cu 180 de copii din localitatea Romos, judeţul Hunedoara: Şcoala Gimnazială „Dr. Nicolae Stăncioiu” și școala primară care funcționează în incinta grădiniței. Au lucrat 200 de angajați din cinci entități din România, care au prestat peste 3.300 de ore (foto Bosch). Au fost investiţi peste 20.000 de euro, donație a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, alături de contribuția Departamentului de Responsabilitate Socială al Robert Bosch SRL. Acţiunea a fost inițiată de două echipe de la centrul clujean, care au donat banii destinaţi evenimentului anual dedicat angajaţilor. De asemenea, au contribuit 11 angajați din patru unități Bosch din România, împreună cu asociația Act for Tomorrow, care a donat toate obiectele de mobilier. Au fost renovate 16 săli de clasă, sala de educație fizică și sport, laboratoarele de fizică și de chimie, cabinetele de limba română, geografie, istorie, matematică, biologie, informatică și dotate cu echipamente și electrocasnice, cu 27 de calculatoare, 50 de jaluzele, 20 de table magnetice, mobilă adusă cu 4 camioane.

Andrei Hüttner, voluntar şi coordonator de proiecte de CSR în cadrul Bosch România, apreciază: „Ceea ce am realizat la Romos mi-a confirmat că un astfel de proiect trezește în fiecare dintre noi acel sentiment de dăruire necondiționată, de afiliere, de «împreună putem orice!», pornind de la echipa voluntarilor, până la comunitatea din Romos, scoasă total din graficul cotidian și angrenată într-un proiect corporatist, definit de timpi, organizare, prezentări, ședințe, centralizatoare și comenzi bine definite de un grafic prestabilit”.

Subliniind că lucrarea a fost făcută cu voluntari, fără firmă de construcții, Andrei Coșuleanu, fondator și președinte al Act For Tomorrow, partener al proiectului, se declară gata să împărtășească rețeta, „cu drag, cu oricine dorește să se implice și să contribuie activ la dezvoltarea comunității, astfel încât România să aibă școli decente pentru fiecare copil, indiferent de zona sau mediul de proveniență”.

Dan Lăzărescu, voluntar și director de departament la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, conchide: „Am simțit nevoia de a face mai mult și am hotărât, împreună, să donăm o parte din teambuilding. Încă de la început, am simțit, în intențiile tuturor, dorința de a se implica, de a fi schimbarea pe care doresc să o vadă în lume. În România există acest sistem educațional bazat pe competitivitate, unde fiecare părinte își învață copilul să fie cel mai bun și să aibă notele cele mai mari. Cred că ar trebui să ne îndepărtăm puțin de acest sistem și să fim mai buni în a împărți, în a-i ajuta pe alții și în a lucra în echipă”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Protejarea expresiei creativității: o incursiune în sfera proprietății intelectuale aplicate cinematografiei

de Bianca Chera, senior associate , Marius Gheldiu, associate–...

Eurobarometru: Situația geopolitică face ca votul la alegerile europene să fie și mai important

Peste opt din zece europeni (81%) consideră că votul...

Crește contrabanda cu țigarete

Piața neagră a țigaretelor crește în martie 2024 până...