Apel pentru proiecte de artă și tehnologie

Date:

Creatorilor români de proiecte care îmbină arta și tehnologia li se adresează apelul lansat de Festivalul de artă digitală și muzică electronică Clujtronic. Obiectivul îl reprezintă încurajarea sectorului cultural „înspre dezvoltarea și extinderea în sfera digitală, atât de importantă în contextul actualei pandemii”.

Inițiatorii anunță că „cele 3 proiecte câștigătoare vor primi fiecare un grant pentru dezvoltarea și implementarea proiectului artistic, care va fi prezentat în cadrul festivalului în 2-4 octombrie 2020”, cu subliniarea că „apelul vizează proiecte de artă digitală din domeniile: instalații multimedia interactive, artă vizuală digital, expoziție de artă în realitate augmentată, artă performativă care utilizează tehnologii digitale”.

Clujotronic este definit ca „o platformă de promovare a artiștilor din sfera new media, oferind un spațiu de întâlnire și fuziune între artă și tehnologie. Organizat de către Institutul Francez din România la Cluj-NapocașiCentrul Cultural German din Cluj, acest eveniment aduce împreună artiști și specialiști francezi, germani și români în fața unui public plin de curiozitate și dinamic, care reunește anual aproximativ 3000 de participanți. A 9-a ediție va avea loc în perioada 2-4 octombrie 2020 la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca”. Înscrierea se face prin acest formular. Termenul limită de aplicare, 15 iulie 2020. Detalii, pe site-ul Institutului Francez Cluj-Napoca și pe site-ul Centrului Cultural German Cluj.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...