Agenţi economici din toată ţara au participat la Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. Secvenţe şi rezultate, în cele ce urmează:

Ilfov

La bursa organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov, găzduită de Colegiului Economic „Viilor” din Bucureşti, au participat 39 de agenți economici cu o ofertă de 1559 de locuri de muncă, între care 29 pentru studii superioare (ofițer bancar, director de magazin, inginer biotehnolog, specialist în industria alimentară, economist în economie generală, specialist în marketing), 741 pentru studii medii, 243 pentru muncitorii calificaţi, 546 pentru muncitori necalificaţi. Au fost 412 solicitanţi, dintre care 88 au fost selectaţi în vederea încadrării.

Acţiunea a avut un caracter complex, dovezi fiind organizarea unui punct de informare şi consiliere profesională, a unui punct de informare cu privire la posibilităţile de reconversie profesională, a unui atelier pentru instruire în tehnici de căutare a unui loc de muncă, prezentarea la interviu, alcătuire a unui CV european, a unei scrisori de intenție. Au participat 46 de elevi din licee ale judeţului Ilfov (foto: elevi de la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” din Roşu). De asemenea, au primit îndrumări de încadrare profesională 20 de persoane private de libertate de la penitenciarul Jilava.

La întregul eveniment au participat şi reprezentanţi ai Agenției Naționale de Ocuparea Forței de Muncă, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM Ilfov.

Agenţia Naţională Antidrog

 Agenția Națională Antidrog (ANA) a fost reprezentată la Bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă Bucureşti la Palatul Naţional al Copiilor de specialiști ai celor trei centre regionale de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog din capitală. În contextul campaniei naționale de informare și sensibilizare „Cunoaşte-i, nu discrimina!”, iniţiate de ANA, care are ca obiectiv „diminuarea stigmatizării şi marginalizării sociale a persoanelor consumatoare de droguri”, specialiştii „au comunicat direct cu cei 101 angajatori participanţi la eveniment, în vederea creșterii nivelului de informare și sensibilizare a acestora cu privire la abordarea unei atitudini pozitive față de inserția socială a persoanelor consumatoare de droguri”. ANA anunţă că „organizează concurs de angajare pentru specialiști în domeniile medicină, asistență socială și prevenire a consumului de droguri, fiind scoase la concurs 16 posturi, prin încadrare directă”. Informații complete: www.ana.gov.ro/posturi_vacante.php.

Iaşi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi a organizat bursa  la Pașcani și Iași. Au participat 99 de agenţi economici, care au oferit 1545 de locuri de muncă. S-au prezentat 960 de solicitanţi. 671 au fost selectaţi pentru interviu. 45 au primit asigurarea încheierii de contracte de muncă  corespunzătoare pregătirii profesionale, patru fiind cu studii superioare.

Bihor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a reunit 65 de agenţi economici la Oradea şi Aleşd, cu o ofertă de 1757 de locuri de muncă, dominant în producţie şi prestări de servicii; a existat inclusiv ofertă din partea Ministerului Apărării Naţionale. Din cei 970 de solicitanţi, 490 au fost selectaţi pentru interviu.

Olt

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a facilitat prezentarea a 1019 locuri de muncă vacante. Interesate s-au arătat 992 de persoane, dintre care 429 au fost selectate pentru interviu sau pentru probă de lucru.

Sălaj

 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj a beneficiat la actuala ediţie a bursei de participarea a 40 de agenţi economici, cu o ofertă de 395 de locuri de muncă (19 pentru studii superioare – inginer, administrator de baze de date-reţea, economist). În ansamblu, au fost disponibile posturi de confecţioner, consultant în asigurări, tâmplar, electrician, electromecanic, strungar-frezor, mecanic, şofer, sudor, operator CNC, lăcătuş-mecanic, instalator, bucătar, ospătar. Au participat 545 persoane. Au fost admişi în vederea angajării 175 de solicitanţi.

Bacău

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bacău a adus la această ediţie a bursei 132 de agenţi economici, cu o ofertă de 1225 de locuri de muncă. Din 800 de doritori, 385 au fost selectați pentru angajare.

DISTRIBUIȚI