Compania TenarisSilcotub (parte a grupului Tenaris) – cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto – a acordat bursele pentru studenți din ediția 15 a inițiativei educaționale Roberto Rocca Education Program (RREP). Beneficiari sunt 30 de studenți din universități în profil tehnic: Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Bursa are o componentă financiară în valoare de 9.600 de lei și una de acces la programe de training și mentorat organizate de compania TenarisSilcotub.

Premierea s-a derulat online, într-un eveniment cu tema ECO-Green, axată pe abordarea sustenabilă a mediului industrial.

Prof. univ. dr. ing. Cristian Doicin, decanul Facultății de Inginerie Industrială și Robotică a Universității Politehnica din București a subliniat: „Apartenența la grupul bursierilor RREP este, din ce in ce mai mult, echivalentă cu un pașaport pentru o lume selectă a științei și tehnologiei și, dincolo de componenta financiară, programul menține ideea unei elite a competențelor, respectată, dar și datoare să confirme în continuare“. 

Mihaela Popescu, președintele companiei TenarisSilcotub, accentuează: „Educația este o prioritate pentru societatea noastră în general și a fost întotdeauna în centrul programelor noastre de CSR. Responsabilitatea față de mediul înconjurător este un subiect primordial pentru compania noastră și dorim să construim împreună cu universitățile o viziune a industriei viitorului, ce își propune să fie una sustenabilă, cu impact minim asupra mediului înconjurător. În fiecare an, întâlnirea cu studenții e un moment de emoție specială. Îi felicităm pe câștigătorii burselor din acest an și suntem încrezători că vor continua parcursul de excelență”.

Mihaela Popescu

Din 2006 până în prezent, 600 de studenți în domeniul ingineriei au beneficiat de bursele Roberto Rocca oferite de TenarisSilcotub, cu sublinierea că „pornind de la convingerea că inovația și remodelarea industriei pentru a răspunde principiilor de sustenabilitate este promovată de oameni, TenarisSilcotub își propune să fie parte din acest proces, contribuind cu know-how. Colaborarea cu mediul academic este fundamentală pentru a construi legături puternice între studenți, profesori și realitatea industrială. Roberto Rocca Education Program reprezintă o contribuție sustenabilă a TenarisSilcotub în procesul de educație în România. Programul continuă, selecția pentru anul universitar 2020-2021 fiind deschisă din această lună. Programul Roberto Rocca Education Program reprezintă o inițiativă de a oferi  burse studenților talentați și absolvenților de inginerie și științe aplicate. Fondat în 2005 pentru a onora regretatul președinte al grupului Techint, Roberto Rocca, programul educațional acordă burse studenților din Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Ecuador, Ghana, Guatemala, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Nigeria, Regatul Unit, România, Uruguay şi USA. Cu toate că programul din fiecare ţară are particularităţile sale, în toate cazurile, bursele sunt acordate exclusiv studenţilor care studiază la universităţi din ţara de origine. Programele locale sunt gestionate de departamentele de Resurse Umane din cadrul companiilor sponsor din fiecare ţară”.


DISTRIBUIȚI