Calificare profesională inclusiv pentru elevi de liceu

Date:

O școală de calificare profesională pentru elevi de liceu (clasele a XI-a și a XII-a), școală profesională (clasele a X-a și a XI-a), școală postliceală (toți anii de studii) deschide compania integral românească EMS Floor Group – European Multisolutions Systems Group SRL din Turda, fondată în 2010 de frații Claudiu și Marius Baciu, cu profil de construcții, specializată în sisteme profesionale de pardoseli, cu cele mai performante materiale și tehnologii cunoscute și acreditate la nivel european.

Noua școală este de aplicatori din domeniul pardoselilor sintetice și hidroizolațiilor, prima de acest fel în România, realizată cu Top of Form finanțare europeană de 500.000 de euro prin Programul Operațional cu Capital Uman, proiectul „Stagii de practică în domeniul construcțiilor pentru 185 de elevi din regiunea Nord-Vest”, cu perioadă de implementare 2020-2022.   

Marius Baciu

Marius Baciu, cofondator al EMS Floor Group: ”Ne-am axat pe elevii care provin din zone defavorizate precum Ocna Mureș, Poiana sau Câmpia Turzii și suntem în proces de semnare a parteneriatelor cu școlile din zonă. Împreună cu directorii unităților de învățământ, am stabilit că, dacă numărul elevilor care vor dori să intre în program va depăși limita de 185, îi vom școlariza pe toți, iar EMS își va asuma costurile suplimentare. Scopul acestui program este de a oferi copiilor de aici șansa să învețe o meserie care ar putea să le ofere pe viitor un trai decent”.

Claudiu Baciu

Claudiu Baciu, antreprenor, cofondator al EMS Floor Group: „Lucrând cot la cot cu aplicatorii, la începuturile afacerii noastre, am descoperit că procesul de învățare a tehnicilor și sistemelor de aplicare a rășinilor durează aproape doi ani. De asemenea, în procesul de dezvoltare a echipelor EMS, am descoperit că în România nu există o specializare în acest sens, astfel că ideea unei școli de profil, care să îmbine teoria cu stagii concrete de practică, a venit firesc”.

Elevii urmează stagii de formare câte 3 luni, după programă cu noțiuni teoretice despre sistemele de rășini și cu aplicații practice.La absolvire, sub strictă supraveghere din partea specialiștilor EMS, vor puteasă facă lucrări bazate pe rășini precum trasare și organizare de terenuri de sport, amenajare de căi pietonale în școli și în afara lor, recondiționări de scări și căi de acces în clădiri.

Până în 2025, EMS Floor Group își propune să devină cel mai dorit angajator din industria de profil în Uniunea Europeană și să depășească pragul de 20 de milioane de euro cifră de afaceri.

Foto: EMS Floor Group

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Misiune economică România-Spania la Barcelona și în Insulele Baleare

Platforma Repatriot, care conectează românii din afara granițelor cu...

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...