Comerțul en gros a crescut în luna septembrie cu 5,5% pe serie brută, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Comerţul cu ridicata a crescut în luna august 2017 cu 10,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de luna iulie, când a înregistrat un avans de 7,6%.

De asemenea, cele mai mari creşteri din luna septembrie au avut loc la nivelul comerţului cu ridicata nespecializat (+25,9%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+9,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+6,5%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+5,8%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4%).

Totodată, au existat și atenuări în activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-16,8%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-9,4%).

Statisticile nu redau valorile comerţului dintre firme cu autovehicule şi motociclete.

În 2016, comerţul en gros a înregistrat un avans de 7,7% faţă de anul precedent, după o creştere de 4,1% în 2015.