Comerț și urbanism de top la Piața Sudului

Date:

A fost inagurată Piața Sudului din sectorul 4 în noua ei configurare, la standarde economice și edilitare de top. Ansamblul cuprinde: Corp C1 corpul central, P+1, înălțime liberă la interior 8,5 m, cu arhitectură pe structură metalică în formă de arce, fațade vitrate, copertină de sticlă în zona de acces, iluminare naturală, 145 de tarabe pentru producătorii de fructe și legume (105 la parter, 40 la etaj), 37 de spații comerciale cu  produse alimentare de bază, zonă de alimentație publică, zone de relaxare; Corp C2 – pavilion cu spații de închiriat, în lungul străzii Nițu Vasile, pentru produse fast-food, panificație, patiserie, cofetărie; Corp C4 – parter cu zone comerciale de închiriat, subsol cu spații tehnice; parcul central – lângă piață, 10.000 mp,spațiu verde, fântâni arteziene, mobilier urban modern, pentru relaxare, socializare, gestionare a fluxurilor de pietoni la orele de vârf;parcarea supraetajată – în funcțiune deja, peste 300 de locuri, 3 nivele, tip park&ride şi parcare de reşedinţă.

Dotările tehnice sunt de nivelul cel mai înalt. Ansamblul deține autorizație de securitate la incediu, este dotat cu sisteme de detecție și de stingere a incendiilor, sisteme de evacuare a fumului și, după caz, a gazelor fierbinți, la construcții s-au folosit materiale ignifugate, căile de evacuare au dimensiuni pentru evacuarea unor fluxuri mari de persoane și ieșiri direct în exterior.

Din punctul de vedere al cerințelor de igienă, sănătății publice și mediului, în zona tarabelor există zone distincte pentru spălarea fructelor și legumelor, camere frigorifice, separatoare de grăsimi pentru evacuarea apelor uzate, 8 milioane de euro plus TVA. vestiare și grupuri sanitare distincte pentru personalul de deservire și clienți.

Întreaga investiție (8 milioane euro) înseamnă revitalizarea unei zone menținute ani de zile în stare de bazar, cu chioșcuri și construcții provizorii care funcționau ilegal pe domeniul public, cee ace-l determină pe primarul sectorului 4, Daniel Băluță, să remarce că „fiecare pas înainte spre condiții civilizate de trai ne va aduce mai aproape de standardul pe care ni-l dorim pentru comunitatea noastră. Fiecare lumină aprinsă pe stradă, fiecare piață reabilitatată, fiecare școală renovată și securizată, fiecare spital construit înseamnă tot mai puțină putere în mâinile celor certați cu legea, care s-au hrănit, pe ascuns sau la vedere, din ezitările celor care trebuiau să aplice legea”.

Foto PS4

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...