COMISIA EUROPEANĂ PENTRU TURISM (ETC) ȘI MINDHAUS LANSEAZĂ UN PARTENERIAT PENTRU EVALUAREA OPINIILOR CU PRIVIRE LA CĂLĂTORIILE INTERNE ȘI INTRA-EUROPENE

Date:

Agenția de marketing pentru turism membră a V+O Group, MINDHAUS, va furniza Comisiei Europene pentru Turism (European Travel Comission – ETC) o serie de rapoarte lunare menite a susține eforturile de redresare ale turismului european. Aceste rapoarte monitorizează opiniile cu privire la călătoriile interne și intra-europene din zece țări europene cu volume mari de piață și care reprezintă principalele destinații preferate de turiști.

Pentru a înțelege impactul pandemiei de COVID-19 asupra călătoriilor în Europa și a răspunde eficient efectelor acesteia, Comisia Europeană pentru Turism (ETC) și MINDHAUS lansează un proiect de cercetare pentru a monitoriza opiniile cu privire la călătoriile interne și intra-europene, folosind cercetări de piață extinse și analizând informațiile cu privire la comportamentul consumatorilor.

Pandemia de COVID-19 și restricțiile de călătorie impuse pentru a reduce răspândirea virusului au avut un impact sever asupra sectorului turistic european. Magnitudinea acestei crize este fără precedent, iar impactul a fost resimțit în toate țările europene, pentru sosirile vizitatorilor în Europa fiind previzionată o scădere cu 54% în 2020[1]. În contextul în care țările europene au relaxat restricțiile chiar dacă pandemia nu a trecut, înțelegerea și interpretarea opiniilor cu privire la călătoriile interne și intraregionale devin esențiale pentru a sprijini în mod eficient destinațiile europene în eforturile lor de redresare pe termen lung.

Proiectul se va concentra pe monitorizarea opiniilor, factorilor de influență și comportamentelor privind călătoriile interne și intra-europene, pornind de la studiile de piață cantitative[2] realizate în zece țări europene cu volume mari de piață și care reprezintă principalele destinații preferate de turiști, și anume Germania, Regatul Unit, Franța, Olanda, Italia, Belgia, Elveția, Spania, Polonia și Austria. Principalele concluzii și recomandări pentru respectivele destinații și pentru autoritățile din domeniul turismului vor fi disponibile în șase rapoarte lunare începând cu septembrie 2020.

„Pentru a putea ajuta destinațiile europene să își dezvolte strategii de redresare, este esential să monitorizăm îndeaproape schimbările și tendințele privind călătoriile în Europa. Împreună cu MINDHAUS, suntem încântați să lansăm acest proiect care se va deveni, în următoarea perioadă, un instrument important pentru monitorizarea tendințelor turismului european”, a declarat Eduardo Santander, Director Executiv al Comisiei Europene pentru Turism (ETC)

„Să lucrăm împreună cu ETC pentru susținerea turismului și destinațiilor europene reprezintă, în egală măsură, o onoare și o recunoaștere a meritelor echipei noastre. În această perioadă dificilă, ne dorim le să fim alături în demersurile lor pentru redresare și să le ajutăm să înțeleagă mai bine <<noua realitate>>”, a declarat Theofilos Kyratsoulis, Directorul General MINDHAUS

În urma unei licitații, ETC a ales MINDHAUS să implementeze acest proiect, luând în considerare vasta experiență a agenției în efectuarea cercetărilor de piață și în dezvoltarea strategiilor eficiente de marketing. Acest proiect este cofinanțat de Uniunea Europeană și vizează sprijinirea redresării turismului în Europa.


[1] ETC – Tendințe și perspective ale turismului european – Raport trimestrial 2/2020

[2] Cercetarea se va realiza în șase tranșe lunare, pe un eșantion total de 36.000 de respondenți și va viza intențiile pe termen scurt de a călători intern și în Europa

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...