Asociatia pentru Studii si Prognoze Economico-Sociale (ASPES) constata cu surprindere, din informatiile prezentate in presa, existenta unor discutii legate de o eventuala schimbare a guvernului Romaniei.
Ar fi de neinteles si inacceptabila o asemenea actiune la nici 6 luni de la instalarea guvernului. O asemenea schimbare ar avea implicatii negative din mai multe puncta de vedere.
Ar fi un mesaj de inconsistenta si amatorism ca partidul aflat la guvernare sa retraga sprijinul propriului guvern dupa o perioada atat de scurta. O atare actiune ar transmite si un mesaj negativ in economie cu consecinte substantiale. Ar fi de asemenea, un mesaj inadecvat transmis in exterior, mai ales partenerilor economici. Ar fi, in ultima instanta, un vot de blam dat sie insusi de partidul de guvernamant ceea ce ar transmite si electoratului un semnal straniu.
ASPES isi exprima speranta ca, in actuala conjunctura economica, sociala si geo-politica, factorii politici vor da dovada de maturitate si vor actiona spre binele tuturor.