Concurs de proiecte privind tranziția climatică și orașele durabile

Date:

Ambasada Franței și Institutul Francez din România anunță lansarea unui concurs de proiecte destinat organizațiilor societății civile care acționează pentru promovarea tranziției climatice și a orașelor durabile, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite și strategia climatică a Uniunii Europene.

Adresarea este către organizații neguvernamentale (ONG) din România care colaborează cu parteneri francezi și către asociații franceze constituite în baza legii 1901 care colaborează cu ONG-uri române.

Scopul concursului este „valorizarea inițiativelor concrete și a acțiunilor colective care încurajează schimbarea mentalităților și conștientizarea, de către cetățeni și autorități, a preocupărilor legate de tranziția climatică și orașele durabile, în materie de transport urban, urbanism, organizare a serviciilor publice, gestionare a deșeurilor, valorificare a patrimoniului sau agricultură urbană. Pandemia de Covid-19 pune în evidență vulnerabilitatea orașelor și ne constrânge să reevaluăm modelele de dezvoltare urbană. În acest context  este necesar să luăm măsuri de atenuare și de adaptare la schimbările climatice, în special în orașe”.

Participanții pot beneficia de o subvenție de până la 5000€ pentru implementarea proiectelor.

Dosarele de candidatură se trimit doar pe e-mail, la [email protected], până la 16 octombrie 2020.
Regulamentul concursului și formularul de candidatură: http://bit.ly/ConcursProiecte.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate