Asociația „Let`s Do It, Romania!” a făcut bilanţul Zilei de Curățenie Națională în România (21 septembrie) pe care a organizat-o în parteneriat cu Ministerul Apelor și Pădurilor, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, Garda Națională de Mediu, Ministerul Educației Naționale și Asociația Comunelor din România şi a constatat „cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale”. Au participat 138.258 de voluntari din 27 de județe: Cluj, Giurgiu, Ilfov, Bihor, Botoșani, Vâlcea, Mehedinți, Constanța, Timiș, Satu Mare, Hunedoara, Ialomița, Tulcea, Mureș, Olt, Argeș, Neamț, Dolj, Suceava, Brașov, , Maramureș, Harghita, Bacău, Bistrița Năsăud, Teleorman, Sibiu, Gorj, precum şi din judeţe în care acţiunea nu a fost organizată în mod oficial: Călărași, Dâmbovița, Prahova, Vaslui, Buzău. Toţi au strâns 172.300 de saci cu deșeuri.

Ștefan Buciuc, președintele Asociației Let`s Do It, Romania!, subliniază: „Aceste rezultate ne bucură, ne motivează și ne dau speranțe reale că România se poate schimba și că românii își doresc să contribuie la curățarea țării de deșeuri, dar și să transmită mai departe un mesaj de sustenabilitate și de protejare a naturii”.

„Let`s Do It, Romania!“ este definit drept „cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, Let`s Do It, Romania! a implicat aproape 2.000.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică”.  

Acţiunea este de nivel mondial, anul acesta participând peste 18.7 milioane de voluntari din 180 de țări. 

DISTRIBUIȚI