De la Vest la Est, de la Est la Vest, la Institutul Goethe

Date:

Zilele culturale Leipzig la București, organizate de Ambasada Republicii Federale Germania în România și Primăria Orașului Leipzig (1-4 octombrie), în parteneriat cu Goethe-Institut Bukarest, Traduki, Leipziger Buchmesse, Headsome Communication, prezintă marți, 1 octombrie, ora 17.00, la Goethe-Institut Bukarest (Calea Dorobanți 32, Pavilion 32) seara literară româno-germană „De la Vest la Est, de la Est la Vest: Deschideri literare după Căderea Zidului”, la împlinirea a 30 de ani de la acest eveniment istoric. Se vor întâlni cu participanţii scriitorii Julia Schoch din Germania și Dan Lungu din România, precum şi managerii culturali determinanţi pentru colaborarea româno-germană de azi, Antje Contius, directoarea rețelei pan-europene Traduki din Berlin și Oliver Zille, directorul Târgului Internațional de Carte de la Leipzig; moderatoarea evenimentului, Mirela Nagâț.

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, subliniază: „Dărâmarea nu doar a zidului de beton, ci şi a zidului din minţile oamenilor – aceasta este principala responsabilitate a societăţii noastre! Iar literatura bună are această calitate! Textele produc imagini, deschid uşi, dar şi inimile oamenilor. Acest lucru s-a simţit mai ales în anii următori Căderii Zidului, atunci când s-au ciocnit viziuni diferite. Din aceste fragmente s-a născut ceva cu totul nou. De aceea mă bucur de prilejul acestui schimb literar între Est şi Vest şi de a afla mai multe despre experienţele autorilor invitaţi”.

La rândul său, Joachim Umlauf, directorul Goethe-Institut Bukarest, reaminteşte că „anul trecut, România a fost țara invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig – nu întâmplător, pentru că o scenă literară plină de viață și creativă animă de ceva vreme schimbul dintre Germania, România și Europa. Goethe-Institut dorește să participe la acest schimb și să fie o platformă pentru întâlniri, discuții și lecturi!”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...