Specialiștii care gestionează aplicația antreprenorilor InAfaceri.ro avertizează că digitalizarea este ignorată de societățile care au aplicat pentru Măsura 3, Granturi pentru investiții.

Aplicația antreprenorilor, InAfaceri.ro a realizat cu  ajutorul Termene.ro o analiză a peste 1400 de societăți în vederea eligibilității pentru Măsura 3. În acest context, s-a constatat o tendință crescută pentru achizițiile imobiliare precum hale industriale, spații comerciale sau clădiri de birouri, însă mai puțin pentru echipamentele tehnologice menite să conducă la expansiunea digitalizării. 

Un procent semnificativ  din societățile care au decis să aplice pentru Măsura 3 și să beneficieze de fonduri nerambursabile au ales să facă achiziții ce includ o gamă diversificată de spații. Utilajele și echipamentele pentru implementarea digitalizării au fost ignorate aproape în totalitate. 

Concluzia este că peste 80% din societățile care aplică la  această Măsură fac achiziții imobiliare: spații comerciale, spații de birou sau hale industriale. Prea puțin utilaje și extrem de puține echipamente pentru digitalizare, declară Alin Meteșan, fondatorul aplicației InAfaceri.ro

Rezultatele sunt dezamăgitoare având în vedere poziția importantă pe care o ocupă acum digitalizarea în aproape fiecare domeniu al vieții cotidiene. De asemenea, România este o țară codașă în ceea ce privește gradul de tehnologizare, iar Măsura 3 ar fi reprezentat o șansă potrivită pentru a schimba acest fapt. 


InAfaceri.ro este o aplicație destinată exclusiv antreprenorilor care își doresc să se dezvolte continuu. Este locul de întâlnire atât al oamenilor cu experiență vastă în domeniul afacerilor, dar și al celor care abia și-au început drumul profesional. Aplicația oferă numeroase oportunități antreprenorilor precum: vânzarea/cumpărarea afacerilor, accesare finanțări, dar și promovarea afacerilor/serviciilor. 

DISTRIBUIȚI