Donație de echipamente performante de încălzire a apei

Date:

Crucea Roșie Română și compania Ariston Thermo România, filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, lider internațional în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii de încălzire şi producere de apă caldă menajeră, au finalizat a treia ediție a campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge. În ultimii trei ani, au fost donate peste 1.450 de echipamente performante de încălzire a apei către 869 de unități de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară, peste 170.000 de persoane beneficiind astfel de acces la apă caldă.Inițiativa s-a realizat în contextul localizării campaniei globale Aristom Comfort Challenge, începute în Groenlanda în 2018, prin care compania își propune „să ducă confortul chiar și în locurile în care acesta pare imposibil de atins”.

În 2020, prin campania implementată la nivel național cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din fiecare județ, Ariston Thermo a donat 400 de boilere electrice de ultimă generație către 248 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază în prezent peste 52.000 de copii și vârstnici.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România: „Nicio provocare nu este prea mare pentru a face lumea un loc mai confortabil” este mesajul principal al campaniei noastre. Într-un an atipic, care a adus provocări sociale și sanitare la care nimeni nu se aștepta, mă bucur că am putut duce mai departe misiunea noastră. Ariston Thermo România contribuie astfel la acoperirea unei nevoi reale a comunității: accesul oamenilor la apă caldă, implicit la un confort minim și la standarde de igienă corecte într-o perioada în care aceasta poate face diferența între sănătate și o boală complicată așa cum este Covid-19. Filosofia noastră de responsabilitate socială este să ne implicăm în proiecte cu un impact direct, concret în comunitate, iar numărul mare de beneficiari la care am ajuns în cele trei ediții ne confirmă reușita proiectului”.

Ioan Silviu Lefter, director general, Crucea Roșie Română: „După campania de succes din ultimii doi ani, prin intermediul căreia Crucea Roșie Română și Ariston Thermo Romania au vizat îmbunătățirea condițiilor de trai a mii de oameni ce nu beneficiau de acces la apă caldă, demersul nostru comun a continuat. În acest an, când igiena mâinilor este, mai mult decât oricând, o măsură esențială pentru sănătate, am reușit să dotăm cu boilere electrice sute de școli, centre medicale și case de bătrâni din mai multe județe ale țării. Mulțumim Ariston Thermo Romania pentru susținerea comunităților dezavantajate cu echipamente performante de încălzire a apei”.

Campania a început în septembrie și a cuprins 24 de județe cu localități identificate de Crucea Roșie, unde au fost donate boilere electrice către unități care nu beneficiază de echipamente de încălzire a apei: școli, grădinițe, cabinete medicale, cămine de bătrâni și copii.Nivelul de necesitate cel mai pronunțat a fost identificat în județele Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Tulcea și Arad: în Călărași – 43 de gradinițe și școli fără acces la apă caldă, beneficiari după ce au fost montate 74 de boilere ridicându-se la peste 7.700 de persoane; în Giurgiu – 22 de școli și grădinițe din mediul rural nu aveau acces la apă caldă, prin montarea a 36 de boilere electrice, peste 2.300 de persoane se bucură acum de condiții mai bune. S-au făcut donații inclusiv într-un cătun cum este Ineleț, din comuna Cornereva, județul Caraș-Severin.Cătălin Drăguleanu accentuează: „În fiecare an ne dorim să ajungem în locuri greu de atins, să facem faţă provocărilor și să simţim că efortul nostru face difereţa. Anul trecut, am intrat într-un parteneriat cu Salvamont în cadrul căruia au fost dotate centrele de salvare atât de utile turiștilor și echipelor de salvatori. Anul acesta am ajuns în Ineleț, un cătun unde timpul pare să fi încremenit. Sunt mândru de echipa noastră și de toți cei implicați în proiect pentru că de fiecare dată reușim să trecem peste provocări noi și să ducem confortul acolo unde pare imposibil de atins”. Campania de donații a fost susținută și anul acesta de Alex Găvan, alpinist, activist de mediu și ambasador al proiectului umanitar încă de la prima ediție din 2018. În total, în 2020, Ariston a donat echipamente termice cu o valoare totală de piață de 200.000 de lei.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...