Dr. Aurel Vainer, distins la nivel înalt de statul german

Date:

Dr. Aurel Vainer, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), membru al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România (AGER), a fost distins cu Crucea de merit în rang de ofiţer a Ordinului de merit al Republicii Federale Germania de către preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, la recomandarea ministrului federal al afacerilor externe, Heiko Maas.

Înalta distincție a statului german i-a fost înmânată dr. Aurel Vainer de către ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt (foto gov.ro). La ceremonie a participat prim-ministrul Guvernului României, Ludovic Orban.

Primind înalta distincţie, dr. Aurel Vainer a subliniat: „În viaţa de zi cu zi treci prin multe (…), dar am rămas cu aceeaşi stimă şi consideraţie pentru munca prestată, pentru demnitate. (…) Sunt extrem de bucuros în legătură cu evenimentul de astă-seară. Am primit în viaţă diferite medalii, decoraţii, diplome, dar mie mi se pare această decoraţie a statului german democrat un mare semn de bine pentru lume. (…) Am cele mai bune sentimente faţă de germani”.

În contextul ceremoniei, dr. ing. Costică T. Mustață, președintele CCIB, a spus: „Această distincție reprezintă încă o recunoaştere a caracterului remarcabil al OMULUI Aurel Vainer, o recunoaștere a onestității și eleganței desăvârșite, în discurs și fapte, dovedite zi după zi, de-a lungul întregii sale vieți, puse în slujba oamenilor și în slujba comunităților din care face parte. Numele dr. Aurel Vainer este indisolubil legat de evolutia sistemului cameral și a Camerei bucureștene, pe care le-a susținut fără rezerve, le-a apărat cu tenacitate și cu argumente și a fost întotdeauna mândru să fie asociat cu instituția camerală. Noi, la rândul nostru, suntem onorați și mândri să îl avem alături de noi! Suntem onorați și mândri pentru că meritele sale incontestabile și vocația de om al dialogului i-au fost recunoscute la acest înalt nivel!”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...