Echipa de analiză a XTB, singura casă de brokeraj activă pe piața românească, listată la bursă, a fost desemnată ca realizând cele mai bune prognoze privind evoluția prețului pentru 13 perechi valutare majore și fost plasată a doua cea mai bună în clasamentul Bloomberg G10 pentru trimestrul 3 din 2020. Clasamentele pregătite de Bloomberg sunt considerate cele mai prestigioase din industria financiară la nivel global.

Clasamentul Bloomberg ia în considerare acuratețea prognozelor publicate de case de brokeraj și instituții financiare din întreaga lume. Echipa de analiză a XTB, din care fac parte și Claudiu Cazacu și Radu Puiu, a obținut un dublu succes, la doar un trimestru după ce a ocupat locul 1 în clasamentul G10 din trimestrul 2 2020, confirmându-și acuratețea în rândul a aproape 50 de instituții financiare din întreaga lume.

Omar Arnaout, CEO XTB

„La nivel global, piețele financiare continuă să înregistreze o volatilitate ridicată. Cu toate acestea, echipa noastră de analiști, unde printre membrii cheie se numără şi Claudiu Cazacu și Radu Puiu, a reușit să obțină un succes extraordinar, fiind câștigători la categoria celor 13 perechi valutare și ajungând pe locul doi în categoria G10, pierzând primul loc la o diferență foarte mică. Clasamentul Bloomberg confirmă încă o dată experiența vastă și cunoștințele de piață aprofundate ale analiștilor XTB”, a declarat Omar Arnaout, CEO XTB.

Analistii XTB in topul Bloomberg pentru T3 2020
Analistii XTB in topul Bloomberg pentru 2020

Clasamentele pregătite de Bloomberg sunt considerate cele mai prestigioase din industria financiară, acestea fiind actualizate trimestrial și incluzând previziuni publicate în ultimele 12 luni de către cele mai mari instituții financiare globale, inclusiv Barclays, BNP Paribas, JP Morgan și Westpac. Cea mai recentă ediție a clasamentului a fost pregătită la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2020 și rezumă cele mai precise previziuni din ultimele 12 luni.

Departamentul de analiză XTB pregătește zilnic rapoarte de analiză și comentarii cu privire la evenimentele actuale de pe piețele financiare globale. Analizele acoperă perechi valutare, indici, mărfuri și criptomonede. Previziunile și comentariile zilnice pot fi găsite pe pagina XTB: https://www.xtb.com/ro/analize-de-piata/stiri-de-piata

Despre GRUPUL XTB:

Grupul XTB este constituit din mai multe companii printre care se numără și unul dintre cei mai mari brokeri de FX & CFD, listați la bursă, din lume. Entitățile grupului XTB sunt reglementate de cele mai importante autorități de supraveghere din lume, inclusiv FCA, CySEC, KNF, ASF. Cu mai mult de 15 ani de experiență în piețele financiare, Grupul XTB oferă clienților săi de retail acces instant la mii de instrumente de pe cele mai importante piețe financiare din lume. XTB este o companie de tip Fintech, ale cărei valori sunt încrederea, tehnologia și suportul de calitate. Din anul 2012 și până în prezent Grupul XTB s-a extins pe 12 piețe majore din Europa, America Latină și Asia și a atras peste 200.000 de clienți. Grupul XTB pune la dispoziție clienților săi o platformă dezvoltată in-house, premiată de-a lungul anilor, respectiv xStation și xStation Mobile, prin intermediul căreia clienții tuturor sucursalelor XTB pot avea acces la peste 4.700 de instrumente financiare, incluzând Acțiuni cu deținere, ETF-uri cu deținere și CFD-uri cu activ suport pe forex, indici, mărfuri, acțiuni, ETF-uri și criptomonede. Prin intermediul X-Open Hub, divizia de business instituțional a grupului, XTB este și un furnizor de tehnologie de tranzacționare și lichiditate pentru instituțiile financiare din întreaga lume. Află mai multe detalii pe www.xtb.ro.

DISTRIBUIȚI