EximBank și Agricover Credit IFN, acord de împrumut majorat la 200 milioane lei

Date:

EximBank și Agricover Credit IFN, principala instituție financiară dedicată finanțării agriculturii românești, au agreat prelungirea și suplimentarea acordului de împrumut pe care cele două părți îl au în derulare pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse și servicii financiare destinate agricultorilor români.

Traian Halalai, președintele executiv al EximBank: „Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de împrumut în valoare de 150 de milioane de lei și prelungirea perioadei de tragere până în 2022. Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru noi și, prin acest parteneriat cu Agricover Credit IFN, ne implicăm activ în susținerea agribusiness-ului românesc mai ales acum când producătorii parcurg o perioadă deja dificilă și au nevoie de formule rapide și flexibile de suport financiar. Contribuim astfel la furnizarea de soluții pentru acoperirea necesarului de lichidități al agricultorilor locali, ajutându-i să depășească provocările contextului actual și să-și dezvolte afacerile”.

Robert Rekkers, director general al Agricover Credit IFN: „Înțelegem foarte bine agricultura și cunoaștem nevoile specifice ale fiecărui fermier în parte, lucru care ne creează un avantaj competitiv în dezvoltarea de soluții de finanțare specializate care să vină în întâmpinarea potențialelor nevoi de cash flow. Sectorul agricol este mai puțin afectat de pandemie, însă seceta prelungită care lovește sudul României generează incertitudine și poate avea un impact potențial negativ asupra recoltelor viitoare și a veniturilor preconizate de către fermieri. În acest context dificil continuăm să susținem fermierii, îi ajutăm să facă față situațiilor nedorite, oferindu-le cele mai performante soluții de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor lor. Recenta majorare a capitalului societății, cu aproape 47 de milioane de lei, și suplimentarea acordului de împrumut cu EximBank, ne vor permite să fim cu un pas înainte, pentru a putea oferi partenerilor noștri, fermierii, soluții concrete, adaptate noilor condiții economice”.

Primul acord de finanțare EximBank-Agricover Credit IFN a fost încheiat în 2013: un împrumut de 70 milioane lei. De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali. În 2019, Agricover Credit IFN a acordat credite în valoare de 1,88 miliarde lei, în creștere cu 16% față de 2018; numărul clienților activi a crescut cu 23% față de anul precedent, la 3.434 de fermieri.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...