Financial Intelligence organizează a treia ediție a CYBERSECURITY ONLINE FORUM

Date:

Financial Intelligence organizează mâine, 25 martie, de la ora 11:00, cea de-a treia ediție a evenimentului CYBERSECURITY ONLINE FORUM.

Evenimentul se va desfășura online și va fi transmis LIVE pe platforma www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.

Ciprian TELEMAN – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării va vorbi în deschiderea evenimentului.

România va găzdui noul Centru de competențe european în materie de securitate cibernetică, în contextul în care atacurile cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcționate și mai răspândite.

București a fost selectat la finalul anului trecut de reprezentanții guvernelor statelor membre ale UE pentru a găzdui viitorul sediu al noului Centru de competențe european industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică.

Centrul de competențe în materie de securitate cibernetică va îmbunătăți coordonarea cercetării și a inovării în domeniul securității cibernetice în UE. Acesta va fi, de asemenea, principalul instrument al UE de punere în comun a investițiilor pentru cercetarea și dezvoltarea tehnologică și industrială în domeniul securității cibernetice.

Centrul CYBER va reprezenta o structură cheie în contextul eforturilor de la nivel UE de configurare a unui ecosistem european în materie de securitate cibernetică. Centrul va avea un rol important în sprijinirea creării de legături între actorii publici și privați din domeniu, mediul academic și industria de profil din Uniune, asigurând, totodată, coordonarea între centrele naționale pentru securitate cibernetică din statele membre.

Totodată, Centrul va acționa pentru stimularea cercetării și inovării tehnologice în vederea consolidării securității cibernetice în cadrul Uniunii. Astfel, Centrul va reprezenta principalul organism de gestionare a fondurilor europene dedicate cercetării în domeniul securității cibernetice disponibile prin cele două programe de finanțare ale UE cu relevanță pentru sector – Europa Digitală și Orizont Europa.

Conform unui raport al Agenției Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA), atacurile sunt în continuă creștere, devenind din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcționate, mai răspândite și adesea nedepistate, iar în majoritatea cazurilor, motivația este de natură financiară.

De asemenea, se înregistrează o creștere a phishingului, a mesajelor de tip spam și a atacurilor cu țintă precisă pe platformele de comunicare socială. Pe parcursul pandemiei de coronavirus, a fost pusă la încercare securitatea cibernetică a serviciilor de sănătate, în timp ce adoptarea unor noi regimuri de muncă și de învățământ la distanță, de comunicare interpersonală și de teleconferință au modificat, de asemenea, spațiul cibernetic.

O serie de sectoare critice precum transporturile, energia, sănătatea și finanțele au devenit tot mai dependente de tehnologiile digitale pentru a-și desfășura activitățile de bază. Digitalizarea oferă oportunități enorme și asigură soluții pentru multe dintre provocările cu care se confruntă Europa, nu în ultimul rând în timpul crizei provocate de pandemia de COVID-19, dar, în același timp, expune economia și societatea la amenințări cibernetice.

Atacurile cibernetice și criminalitatea informatică sunt tot mai numeroase și mai sofisticate în întreaga Europă. Se preconizează că această tendință va continua să crească în viitor, date fiind previziunile conform cărora 22,3 miliarde de dispozitive la nivel mondial vor fi conectate la internetul obiectelor până în 2024.

În cadrul evenimentului se vor discuta următoarele subiecte:

  • Noi provocări din domeniul securității cibernetice, după pandemia COVID 19
  • Cyberintelligence – vulnerabilități, riscuri și amenințări
  • Cybersecurity și infrastructura critică
  • Importanța tehnologiei 5G și riscurile pentru securitate legate de aceasta
  • Centrul European Cyber Security de la Bucureşti – oportunități pentru România
  • Cybersecurity în tranzacțiile online
  • Cum ne protejăm de atacurile cibernetice
  • Riscurile cibernetice în telemuncă
  • Vulnerabilitățile critice în telefonia mobilă
  • Înmulțirea campaniilor de phishing
  • Măsurile luate de companii pentru protecția datelor
  • Securitatea cybernetică în era Inteligenţei Artificiale
  • Cercetare-Dezvoltare în cybersecurity
  • Asigurări pentru riscul cibernetic
  • Finanțarea digitalizării prin PNRR

Speakerii evenimentului sunt: Ciprian TELEMAN – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Alexandru NAZARE– Ministrul Finanțelor Publice (tbc), Iulian POPESCU – Consilier de Stat la Cancelaria prim-ministrului, Guvernul României, Sabin SĂRMAȘ – Președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Dan CÎMPEAN – Director General, CERT RO, Anton ROG  – Director General al Centrul Național Cyberint SRI, Comisar Șef Ing. Răzvan-Iulian JIGA – Director General al Direcției Generale pentru Comunicații și Tehnologia Informației, Ministerul Afacerilor Interne, Mihaela TOADER  -County Manager, Consiliul Județean Ilfov, Andrew GREENOUGH  – Economic Officer la U.S. Embassy Bucharest, Yugo NEUMORNI – Președinte CIO Council, Vasile VOICU  – Manager Soluții de Securitate la Telekom România, Dragoș PREDA – Secretar de stat pentru Telecomunicații, Inițiator AI4RO și ROWomenInTECH, Pavel POPESCU  – Deputat PNL, Membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Nicoleta MACOVEI  – Director General S&T, Adrian CIOCAN  – Chief Information Security Officer laSuperbet, Alexandru PETRESCU, BMM Big Cyber, www.bmmbigcyber.com, Costin BURDUN – Deputy CEO la certSIGN, Alexandra Elena DURBACĂ, CEO Leader Team Broker de asigurare, Marian MURGULEȚ – Fost CIO Guvernamental (tbc) și Călin RANGU, Director Autoritatea de Supraveghere Financiară și Vicepreședinte Comitet ITF Europa.

AGENDA EVENIMENTULUI poate fi regasită aici.

Evenimentul va fi moderat de Toma CÎMPEANU,Director Executiv al Asociaţiei Naţionale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) și Adina ARDELEANU, Membru Fondator Financial Intelligence.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului! 

Parteneri: Superbet, Alpha Bank, Nuclearelectrica, Telekom, S&T, BMM BIG Cyber, Rombet, Leader Team Broker, Institutul de Studii Financiare (ISF).

Parteneri instituționali: Centrul Național Cyberint SRI, CERT-RO, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), ICSS, CIO Council, British Romanian Chamber of Commerce (BRCC).

Parteneri media: Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, FinZoom.ro, The Diplomat, Revista Cariere, New Money, BiziLive TV,  Boof Media.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

#CybersecurityForum

_________________

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cibersecurity. La mai bine de doi ani de la lansare, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro a înregistrat un trafic de 7,6 milioane de afișări. 51,7% din publicul Financial Intelligence este format din femei, iar 48,3 % sunt bărbați. 55% dintre cititori au între 25 și 44 de ani, iar încă 17% dintre aceștia sunt persoane cu vâste cuprinse între 45-54 de ani. În 2020, financialintelligence.ro a înregistrat 5,1 milioane de  afișări și 2,5 milioane de utilizatori unici, potrivit Google Analytics. Evenimentele FINANCIAL INTELLIGENCE sunt locul de întâlnire pentru investitori din România şi nu numai. Acestea au atras, până acum, în jur de 200.000 de participanți, atât în mediul offline cât și online, reprezentarea fiind la nivel de miniștri, oficiali de stat, ambasadori, politicieni, investitori, oameni de business și top management de companii. Financial Intelligence a fost pionier, precum și inovator în domeniul evenimentelor digitale și hibrid. Ne-am adaptat rapid modelul de business pe timp de pandemie.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...