Financial Intelligence organizează a treia ediție a evenimentului „ROMÂNIA DIGITALĂ ONLINE FORUM”

Date:

România alocă din PNRR 1,892 miliarde de euro pentru digitalizare

București, 14 iunie 2021. Financial Intelligence organizează mâine, 15 iunie 2021, de la ora 11:00, a treia ediție a evenimentului „ROMÂNIA DIGITALĂ ONLINE FORUM”.

Evenimentul se va desfășura online și va fi transmis LIVE pe platforma www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.

Participanții înscriși la evenimentul ROMÂNIA DIGITALĂ ONLINE FORUM vor putea transmite întrebări speakerilor în timpul evenimentului, în comentarii la video, prin intermediul paginii de Facebook Financial Intelligence.

România va aloca din PNRR 1,892 miliarde de euro pentru digitalizare.  În ceea ce priveşte, serviciile publice digitale pentru cetățeni și firme, autorităţile au în vedere dezvoltarea și implementarea unui cadru unitar pentru definirea arhitecturii unui sistem de tip cloud guvernamental, a principalelor servicii livrate de către acesta, a componentelor sale de infrastructură și guvernanță, inclusiv proiectarea, implementarea și operarea acestui tip de sistem care să permită interconectarea sistemelor digitale din administrația publică printr-o abordare standardizată și livrarea de servicii digitale de înaltă calitate către cetățeni, firme și alte autorități publice.

În acest sens, prin PNRR, vor fi realizate: Investiții privind realizarea infrastructurii cloudului guvernamental; Investitii pentru dezvoltarea/migrarea în cloud (cloud ready), upgradarea și creșterea gradului de interoperabilitate al tehnologiilor digitale folosite în prezent la nivelul instituțiilor publice și dezvoltarea de noi aplicatii cloud-native pentru livrarea de servicii digitale guvernamentale; Investiții pentru realizarea unui sistem integrat de eHealth și telemedicină; Digitalizarea sistemului judiciar; Investiții pentru digitalizare în domeniul mediului; Investiții pentru digitalizare în domeniul muncii și protecției sociale; Investiții pentru realizarea interoperabilității sistemului informatic SMIS2014+ cu alte sisteme informatice naționale utilizând instrumente și tehnologii TIC de tip Big Data; Investiții pentru implementarea formularelor electronice eForms în domeniul achizițiilor publice; Investiții pentru transformare digitală și automatizare RPA în administrația publică; Crearea unui program de finanțare pentru adoptarea cărții de identitate electronice și a semnăturii digitale calificate (qualified electronic signature);  Digitalizarea celui de-al treilea sector.

Referitor la conectivitatea digitală, autorităţile au în vedere alinierea strategiei naționale în domeniul conectivității digitale la legislația europeană prin măsuri specifice pentru atingerea obiectivelor de conectivitate UE 2025 și stimularea investițiilor private pentru dezvoltarea rețelelor de foarte mare capacitate cu acoperire largă națională, inclusiv în corelație cu rețelele de transport, respectiv zonele de interes de mediu, prin eliminarea barierelor din cadrul normativ în vigoare.

Se are în vedere implementarea unei scheme de sprijinire a utilizării serviciilor de comunicații prin diferite tipuri de instrumente pentru beneficiari, cu accent pe zonele albe.

În ceea ce privește securitatea cibernetică, autoritățile vor creșterea arealului de protecție și asigurarea securității cibernetice a entităților publice și private care dețin infrastructuri cu valențe critice prin: Investiții pentru asigurarea unui nivel adecvat de securitate cibernetică pentru entități publice și private; Investiții pentru creșterea rezilienței și securității cibernetice a infrastructurii de servicii de tip ISP asigurate pentru autoritățile publice din România; Investiții în sisteme de securitate pentru protecția spectrului guvernamental; Investiții pentru crearea de noi competențe de securitate cibernetică pentru societate și economie.

La capitolul Competențe digitale, Capital Uman și utilizarea Internetului, se are în vedere creșterea competentelor digitale pentru exercitarea funcției publice și educație digitală pe parcursul vieții pentru cetățeni, prin următoarele investiții: Program de formare competențe digitale avansate pentru funcționarii publici; Scheme de granturi dedicate upskilling-ului/reskillingului angajaților; Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni HUB-uri de dezvoltare a competențelor digitale.

În cadrul evenimentului se vor discuta următoarele subiecte:

  • Cum digitalizăm România?
  • Digitalizarea României prin investiții PNRR
  • Legea 5G și impactul social al acesteia
  • Cum ne va schimba viața legea 5G?
  • 5G și securitatea cibenetică
  • Abordarea globală, europeană și națională a problemei securității cibernetice
  • Digitalizare – PNRR – Green Deal
  • Digitalizarea serviciilor din energie
  • Implicațiile transformării digitale în sectorul financiar-bancar
  • Inovare și AI în industrie

Speakerii evenimentului sunt: Ciprian TELEMAN – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării (mesaj video), Sabin SĂRMAȘ – Președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Camera Deputaților (mesaj video), Svetlana GOMBOȘ – Director General – Direcția Generală Programe Europene Competitivitate, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, George TUȚĂ Membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, Camera Deputaților, Iulian POPESCU Consilier de Stat, Cancelaria prim-ministrului, Guvernul României, Eduard LOVIN Vicepeședinte ANCOM, Octavian OPREA Președinte interimar, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Florin PANĂ Expert, Centrul Național Cyberint SRI, Andreea BULISACHE – National Technology Officer, Microsoft România, Marius MOTOFEI Director Enterprise Solutions, Vodafone România, Tiberius POPA  Director ICT & Key Accounts, Telekom, Călin RANGU – Cofondator CIO Council, Mugur PODARU Director, Direcția Operațiuni la Distanță, CEC Bank, Răzvan SIGHINAȘ Chief Information Officer ING Bank România, Adrian TĂNASE Director General,  Bursa de Valori București, Camelia – Elena IVAN, President, Global Affairs, Trans Sped, Cristian HERGHELEGIU VP of Technology – Bittnet Group, CEO – Dendrio Solutions, Florin CIOLACU – Director Executiv, Clubul Fermierilor Români.

Evenimentul va fi moderat de: ADINA ARDELEANU, Membru Fondator Financial Intelligence.

Agenda evenimentului poate fi consultată aici.


Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Parteneri: Microsoft, Vodafone, Telekom, CEC Bank, Nuclearelectrica, Transelectrica, ING, EximBank, Bursa de Valori București, Trans Sped, Capex.com, Dendrio.

Parteneri instituționali: Centrul Național Cyberint, Autoritatea Națională pentru Administrarea și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), CIO Council, ICSS, Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Clubul Fermierilor Români.

Parteneri media: Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat Bucharest, FinZoom.ro, Revista Cariere, New Money, Revista Patronatului Român, BiziLive TV, Boof Media. 

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

_________________

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cybersecurity. La aproape trei ani de la lansare, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro a înregistrat un trafic de 8,3 milioane de afișări și 3,6 milioane de utilizatori unici. 51.7% din publicul Financial Intelligence este format din bărbați, iar 48,3 % sunt femei. 53% dintre cititori au între 25 și 44 de ani, iar încă 18% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani. În 2020, financialintelligence.ro a înregistrat 5,1 milioane de  afișări și 2,5 milioane de utilizatori unici, potrivit Google Analytics. Evenimentele FINANCIAL INTELLIGENCE sunt locul de întâlnire pentru investitori din România şi nu numai. Acestea au atras, până acum, peste 210.000 de participanți, atât în mediul offline cât și online, reprezentarea fiind la nivel de miniștri, oficiali de stat, ambasadori, politicieni, investitori, oameni de business și top management de companii. Financial Intelligence a fost pionier, precum și inovator în domeniul evenimentelor digitale și hibrid. Ne-am adaptat rapid modelul de business pe timp de pandemie.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...