Financial Intelligence organizează mâine, 5 noiembrie, a doua ediție a FORUMULUI GAZELOR NATURALE

Date:

Financial Intelligence, în parteneriat cu Asociația Energia Inteligentă, organizează mâine, 5 noiembrie, de la ora 11:00, a doua ediție a FORUMULUI GAZELOR NATURALE cu tema „Evoluția prețului gazelor naturale în pandemia de COVID-19”.

Evenimentul se va desfășura online și va fi transmis LIVE pe site-ul www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Facebook Financial Intelligence.

Securitatea aprovizionării cu gaze naturale a României depinde, pe termen lung, de dezvoltarea resurselor interne de gaze naturale, onshore și offshore. La orizontul anului 2030, cel mai mare aport de securitate a aprovizionării îl pot aduce zăcămintele din Marea Neagră. Operatorii au susţinut în mai multe rânduri că extracţia gazelor din perimetrul Neptun Deep va deveni incertă, dacă nu va fi modificată Legea offshore.

Totodată, instituțiile europene lucrează la „Green Deal”– cel mai ambițios pachet de măsuri care vor face tranziția către o economie verde și durabilă și care invită statele membre să regândească rapid strategiile sistemelor energetice.

În acest context reține atenția politica statului român pentru demararea unui proces intensiv de conectare a sectorului rezidențial la rețelele de distribuție a gazelor naturale și, în mod particular, introducerea posibilității „racordării gratuite” a clienților casnici la rețeaua de distribuție.

Potrivit unei analize privind Politicile de creștere a gradului de conectivitate la resursele de gaze naturale pentru sectorul rezidențial, Asociația Energia Inteligentă recomandă, în perspectiva 2050:

  • strategie intensivă de racordare a sectorului rezidențial ar trebui să fie pusă în aplicare doar în zonele în care nu există alternativă energetică dovedită rentabilă din punct de vedere economic;
  • valorificarea superioară a gazelor naturale prin corelarea politicii curente de dezvoltare a rețelei de transport și distribuție cu o strategie de relansare a industriei care utilizează acest tip de resursă ca materie primă (în special industria chimică și petrochimică);
  • dezvoltarea unor capacități de producție a energiei electrice pe bază de gaze naturale, în regim de cogenerare și trigenerare;
  • implicarea statului în dezvoltarea unor proiecte de tip „green field” în sectorul chimic și/sau petrochimic;
  • asigurarea unui cadru legal și fiscal favorabil dezvoltării acestui tip de industrie în România, asigurând astfel premisele utilizării inteligente a gazelor naturale;
  • regândirea investițiilor care vizează infrastructura de gaze naturale, astfel încât noile obiective investiționale să poată fi utilizate și pentru transportul hidrogenului.

Speakeri de renume vor vorbi în cadrul evenimentului: Dan Dragoş DRĂGAN  – Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Petrică Lucian RUSU – Secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Cristina PRUNĂ – Membru al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților, Sorin GAL – Director General al Direcției Generale Gestionare, Evaluare și Concesionare Resurse/Rezerve Petrol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Franck NEEL – Președintele Federației Patronale Petrol și Gaze, Dumitru CHISĂLIȚĂ – Președintele Asociației Energia Inteligentă, Septimiu STOICA – Preşedinte AGA, Bursa Română de Mărfuri, Florinel DINU – Rector la Universitatea Petrol – Gaze din Ploieşti și Filip CÂRLEA – Director al Centrului de Promovare a Energiilor Regenerabile, Academia Română și Flavius DORDEA – Vicepreședintele Asociației Energia Inteligentă.

Evenimentul va fi moderat Adina ARDELEANU, Membru Fondator Financial Intelligence și Dumitru CHISĂLIȚĂ, Președintele Asociației Energia Inteligentă.

În cadrul evenimentului se vor dezbate cele mai importante subiecte de actualitate:

  • Liberalizarea prețului la gaze naturale;
  • Evoluția prețului gazelor naturale;
  • Tendințe ale creșterii prețului gazelor naturale;
  • Definirea consumatorului vulnerabil;
  • Cine și când trebuie să intervină în controlul prețului;
  • Finanţarea trecerii de la cărbune la regenerabile, prin gaze naturale;
  • Hidrogenul – sursa de energie a viitorului;
  • Influența BRUA asupra prețului gazelor;
  • Extinderea reţelei de distribuţie a gazelor;
  • Prețul gazelor naturale în Europa;
  • România – potențial hub european de gaze naturale;
  • Perspectiva evoluției prețului gazelor după demararea exploatării în Marea Neagră.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Parteneri: Transgaz, Veolia Energie România, Met România Energy, Federația Patronală Petrol și Gaze, Conef-Gaz și Bursa Română de Mărfuri.

Parteneri instituționali: Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, ICSS, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Camera de Comerț și Industrie România-Israel.

Parteneri media: Agerpres, Finzoom, România Durabilă, Economistul, Focus Energetic, Club Economic, The Diplomat Bucharest, InvesTenergy, New Money, BiziLive TV și Boof Media.

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cibersecurity. La mai bine de doi ani de la lansare, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro a înregistrat un trafic de 5,8 milioane de afișări. 57% dintre cititorii Financial Intelligence au între 25 și 44 de ani, iar încă 17% dintre aceștia sunt persoane cu vâste cuprinse între 45-54 de ani. Evenimentele Financial Intelligence sunt locul de întâlnire pentru investitori din România şi nu numai. Acestea au atras, până acum, peste 165.000 de participanți, atât în mediul offline cât și online, reprezentarea fiind la nivel de miniștri, oficiali de stat, politicieni, investitori, oameni de business și top management de companii. Financial Intelligence a fot pionier, precum și inovator digital în domeniul evenimentelor online.

DESPRE ASOCIAȚIA ENERGIA INTELIGENTĂ

Asociația Energia Inteligentă, asociația celor care consumă sau produc energie,  înființată în 2016, colectează informații, analize și diseminează și produce know how pentru participanții din sectorul energiei. Asociația desfășoară acțiuni sustenabile și realiste pentru apărarea consumatorilor de energie, dar și celorlalți participanți la piață.

AGENDA poate fi regasita aici.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...

Accelerator pentru creșterea nivelului de profesionalizare a industriei Influencer Marketing

Start-up-ul MOCAPP anunță o nouă ediție a programului de...

Mentorat, coaching și granturi pentru femeile antreprenor  

ING Bank România și Visa anunță lansarea programului She’s...

Parteneriat Consiliul Patronatelor ESG din România – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin

Consiliul Patronatelor ESG din România (CPESGR) anunță că „a...