Forum de afaceri România-Principatul Monaco

Date:

Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a organizat Forumul de afaceri România-Principatul Monaco, desfăşurat în marja misiunii economice organizate de Monaco Economic Board, Monaco Chamber of Commerce şi Consulatul Onorific al Principatului Monaco în România. Evenimentul, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, președintele CCIB, a vizat, „pe lângă prezentarea unor informații valoroase despre potențialul economic al celor două țări, și identificarea unor companii românești interesate să participe la misiunea economică pe care CCIB dorește să o organizeze în viitorul apropiat în Italia, Franța și Principatul Monaco”.

La reuniune au participat E.S. Robert Fillon – ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Principatului Monaco în România, cu reşedinţa la Roma, Paula Pîrvănescu – secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA), Guillaume Rose – președintele Monaco Economic Board, Sergio Faleschini – consulul onorific al Principatului Monaco în România, Constantin Turchină – consulul onorific al României în Principatul Monaco.

Forumul a avu ca obiectiv principal stabilirea de contacte între repezentanţii mediului de afaceri românesc şi membrii misiunii economice din Principatul Monaco, care activează în consultanţă şi cercetări de piaţă; marketing digital; sănătate, îngrijire şi industria cosmetică; industria de curăţenie; asigurări; papetărie pentru şcoli şi birouri; delegaţia a inclus şi o asociaţie de binefacere.

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a apreciat că „Romania este acum una dintre cele cele mai bune destinatii de afaceri din Europa”, oferind oportunități semnificative investitorilor, inclusiv prin accesarea unor programe în parteneriatul public-privat, cu susținere guvernamentală.

Consilierul Horia Mintaș, Direcția Investiții Străine (InvestRomânia) din MMACA, a susţinut expunerea „România, o alegere strategică”.

Ambasadorul Robert Fillon a subliniat că „relațiile între două state sunt construite și întreținute nu doar de diplomați, ci și de oamenii de afaceri”, apreciind organizarea evenimentului şi exprimând speranța că forumul va contribui la o mai bună cunoaștere a celor două medii de afaceri.

Organizatorii evidenţiază faptul că „managerii români prezenți au avut ocazia să afle mai multe despre potenţialul economic al principatului Monaco, particularitățile acestuia, oportunitățile de afaceri și investiționale (turism, finanțe, imobiliare, construcții, inovare etc), cadrul legal aplicabil, avantajele comparative ale economiei monegasce atât din mesajul Alteței Sale Serenisime Principele Suveran Albert al II-lea de Monaco, transmis în cadrul forumului, cât și din prezentările susținute de Guillaume Rose și de directorul Camerei de Comerț Monaco, Diego Bonaventura”.

A fost semnat acordul de colaborare între CCIB și Monaco Economic Board, prin președinții acestor organizații, Sorin Dimitriu și Guillaume Rose.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...