Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe – parte a Hagag Group din Israel, investitor internaţional specializat în dezvoltarea, managementul și marketingul proiectelor imobiliare – anunţă începerea lucrărilor de refacere a unei clădiri emblematice din centrul Capitalei: clădirea de pe Calea Victoriei numărul 109. Este primul proiect pe segmentul imobiliar de birouri abordat de Hagag Development Europe. Se numeşte „H Victoriei 109”, reprezintă o investiţie de peste 8 milioane de euro şi constă în consolidarea și modernizarea clădirii, cu păstrarea destinației anterioare, de birouri. Yitzhak Hagag, președintele Hagag Group Israel, apreciază astfel noua investiţie: „Proprietatea de pe Calea Victoriei 109 este în acest moment un diamant neșlefuit. Recunoaștem că H Victoriei 109 va fi întotdeauna parte din trecutul unei comunități și ne dorim să conservăm, pe cât posibil, moștenirea culturală a perioadei interbelice. Vom păstra fațada clădirii așa cum a fost ea proiectată și vom armoniza arhitectura inițială a clădirii conform tendințelor actuale”.

Lucrările se vor încheia în a doua parte a anului 2019. Proiectul va fi certificat BREEAM, cu perfomanță energetică ridicată, costuri operaționale reduse, impact minim asupra mediului şi toate facilitățile oferite de clădirile de birouri moderne: pardoseală flotantă, sistem de ventilație cu admisie de aer proaspăt, consum redus de energie, lumină naturală, spații de tip open space.

Cristina Ghiță, Sales Manager, Hagag Development Europe, accentuează: „Am decis să investim în acest proiect și să ne concentrăm eforturile în revitalizatarea imobilului și, implicit, a zonei. H Victoriei 109 este un proiect dedicat transformării, dar și o oportunitate de a livra un produs excepțional pentru segmentul imobiliar de birouri. Este o clădire cu personalitate care combină eleganța vremurilor de odinioară cu ceea ce astăzi numim spații high-end. Deținem experiența și know-how-ul necesare exploatării întregului potențial al clădirii”.